Kroupová polévka s kuřecím masem

Kroupová polévka s kuřecím masem

Jednoduchá polévka s kroupami a křehkým masíčkem, která je skvělá do zimních měsíců, anebo když vás přepaden nějaký ten zákeřný bacillus.

Co budeme potřebovat

  1. 600 ml vody
  2. 250 g celých ovesných krup
  3. 15 ml olivového oleje
  4. 350 g cibule (nakrájené)
  5. 240 g celeru (nakrájeného)
  6. 170 g mrkve (nakrájené)
  7. 240 g cukety (nakrájené na kostičky)
  8. 2 stroužky česneku (prolisované)
  9. 1 l kuřecího vývaru
  10. 470 g vařeného kuřete (nakrájeného)
  11. 240 g zelených fazolek
  12. 10 g čerstvého tymiánu (nasekaného)
  13. Lžička soli
  14. Konzerva nakrájená rajčata
  15. 240 g mraženého hrášku
  16. 70 g čerstvé bazalky (nasekané)

Postup

  1. Smícháme vodu a kroupy ve velkém hrnci a směs přivedeme k varu
  2. Snížíme teplotu a vaříme 45 minut, dokud kroupy nezměknou
  3. Kroupy slijeme a necháme stranou okapat
  4. V hrnci si rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu
  5. Přidáme cibuli, celer a mrkev
  6. Zeleninu restujeme 8 minut, dokud nezměkne
  7. Přidáme cuketu a česnek a restujeme další 2 minuty
  8. Přidáme uvařené kroupy, vývar a zbylé ingredience, kromě hrášku a bazalky
  9. Kroupovou polévku přivedeme k varu
  10. Snížíme teplotu a vaříme dalších 10 minut
  11. Nakonec vmícháme hrášek a bazalku

Pokud maso chceme zcela vynechat a uvařit si kroupovou polévku bez masa, nahradíme kuřecí vývar zeleninovým a zvýšíme množství zeleniny o ½.

Výborná polévka se zeleninou a kuřecím vývarem.
Zdroj: naszprzepis.pl

Tato polévka skvěle zasytí i jako hlavní chod. Pokud byste ale měli pocit, že pro vaše jedlíky to nebude dostačující, připravte k ní jeden (nebo více) z těchto receptů na slané plněné pečivo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.