Kroupová polévka s houbami, bramborem a zeleninou

Kroupová polévka s houbami, bramborem a zeleninou

Tato hovězí houbová polévka je tak vydatná, že je to prakticky jedno velké hlavní jídlo, které můžete servírovat i samostatně. Ano, až tak je sytá!

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg dušeného hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  2. Sůl
  3. Čerstvě mletý černý pepř
  4. 2 lžíce rostlinného oleje
  5. 280 g žampionů (nakrájených na tenké plátky)
  6. 170 g hub shiitake (nakrájených na tenké plátky)
  7. Velká cibule (oloupaná a nakrájená)
  8. 2 stonky celeru (nakrájené na kostičky)
  9. 6 velkých stroužků česneku (nahrubo nasekaných)
  10. 1,5 l kuřecího vývaru
  11. 3 velké mrkve (oloupané a nakrájené na kolečka)
  12. 2 lžičky sušeného tymiánu
  13. 2 bobkové listy
  14. 120 g pohankových krup
  15. 750 g brambor (oloupaných a nakrájených na kostičky)
  16. Brokolice (nakrájená na malé růžičky)

Postup

  1. Hovězí maso důkladně osolíme a opepříme
  2. Ve velkém hrnci si zahřejeme olej
  3. Přidáme polovinu hovězího masa a za občasného míchání opékáme asi 5 minut, dokud ze všech stran nezhnědne
  4. Přendáme na talíř a opakujeme se zbytkem hovězího masa
  5. Do hrnce přidáme houby, cibuli a celer
  6. Zeleninu za občasného míchání restujeme 7-8 minut, dokud se voda uvolněná houbami neodpaří a zelenina nezačne hnědnout
  7. Přidáme česnek a za stálého míchání vaříme jednu minutu
  8. Do hrnce vrátíme hovězí maso
  9. Přilijeme kuřecí vývar a přidáme nakrájenou mrkev, tymián, bobkový list, sůl a pepř
  10. Polévku přivedeme k varu
  11. Poté teplotu snížíme a pokračujme ve vaření další 1 hodinu a 45 minut
  12. Přidáme pohanku a brambory
  13. Polévku s kroupami přivedeme zpět k varu a takto vaříme ještě 20 minut
  14. Nakonec přidáme brokolici a vařte posledních 5-10 minut
  15. Polévku nalijeme do misek a podáváme jí horkou

Tato polévka skvěle zasytí i jako hlavní chod. Pokud byste ale měli pocit, že pro vaše jedlíky to nebude dostačující, připravte k ní jeden (nebo více) z těchto receptů na slané plněné pečivo.

Nejlepší polévka z hub, zeleniny, krup a hovězího masa ve vývaru.
Zdroj: true-north-kitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.