Ovarová kroupová polévka

Ovarová kroupová polévka

Tento recept na polévku z krup vám zabere 2 dny, ale opravdu se to vyplatí! Díky dlouhému vaření a namáčení bude vývar silný, maso křehké a kroupy měkounké. První den vaříme maso, aby byl vývar hotový. Ječné kroupy přes noc namáčíme do vody. Druhý den stačí nakrájet zeleninu a vše dusit asi 30 minut a výživná polévka je hotová.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g ovaru
  2. 1,5 litru vody
  3. 200 g ječné krupice
  4. 3 ks mrkve
  5. Cibule
  6. Lžička celého černého pepře
  7. 3 ks bobkový list
  8. Tuřín
  9. Kořen petržele
  10. Kořen celeru
  11. Pórek

Postup

  1. Do hrnce vložíme ovar spolu s celým černým pepřem, nahrubo nakrájenou cibulí a bobkovými listy
  2. Zalijeme ho studenou vodou tak, aby ovar byl zcela zakrytý
  3. Vodu uvedeme do varu a poté teplotu vypneme a ovar necháme 2-3 hodiny louhovat
  4. Nyní je maso tak křehké, že se rozpadá
  5. Vepřový ovar vyndáme a nakrájíme ho na malé kostičky
  6. Vývar necháme vychladit a uložíme ho do lednice do druhého dne
  7. Ječné kroupy propláchneme v cedníku a dáme do nádoby s dvojnásobným množstvím vody než je hmotnost krup
  8. Nádobu vložíme do lednice, kde jí přes noc necháme
  9. Všechnu zeleninu omyjeme, loupeme a nakrájíme na malé kostičky
  10. Vývar s masem nalijeme do hrnce a zvolna ho začneme ohřívat
  11. Přidáme zeleninu
  12. Kroupy z ječmene přecedíme a přidáme do hrnce
  13. Polévku s kroupami přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut a večeře je hotová
  14. Polévku podáváme s chlebem a máslem
Polévka se zeleninou a dušeným ovarem.
Zdroj: cookincanuck.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.