Tento salát s lehkou a dietní mořskou rybou, salátem z kuskusu a artyčoky v oleji a čerstvými bylinkami, můžete podávat jako rychlou a snadnou večeři pro dva. Od přípravy po servírování ryby na to trvá pouhých 20 minut.
Co budeme potřebovat
- 100 g kuskusu
- 175g artyčoků v oleji (nahrubo nasekaných)
- ½ lžičky dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ malého balení kopru (listy jemně nasekané)
- ½ malého balení petrželky (lístky jemně nasekané)
- Citron (oloupaný a odšťavněný)
- 2 velké hrsti řeřichy
- 2 filety z mořského okouna
Postup
- Kuskus uvaříme podle návodu na obalu a poté ho smícháme s artyčoky
- Hořčici smícháme s olejem z artyčokového balení spolu s ½ lžičky olivového oleje a směs přidáme ke kuskusu
- Bylinky vhodíme do kuskusového salátu spolu s citronovou kůrou a šťávou a řeřichou
- Zbývající olej rozehřejeme ve velké pánvi na středně vysokou teplotu
- Kůži mořského okouna okořeníme a poté ho vložíme kůží dolů do oleje a smažíme ho asi 3 minuty
- Jakmile je maso téměř celá propečené a bílé, otočíme ho a pečeme další 1 minutu
- Kuskusový salát rozdělíme na dva talíře a na něj položíme hotovu rybu