Pečený okoun na pomerančích s čočkou

Pečený okoun na pomerančích s čočkou

Oživte si svá jídla uprostřed náročného týdne touto nízkokalorickou večeří z ryb, která bude připravená za méně než půl hodiny!

Co budeme potřebovat

  • 2 velké filety z nilského okouna
  • Kůra a šťáva z ½ pomeranče
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g předvařené čočky
  • 100 g řeřichy
  • Petrželka (nasekaná)
  • Kopr (nasekaný)

Postup

  • Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů
  • Každý filet z nilského okouna položíme kůží dolů na větší čtverce alobalu (tak aby se do nich později okoun dal jednoduše zabalit)
  • V misce si smícháme pomerančovou kůru, med, hořčici, lžíci olivového oleje a koření
  • Kořenící směsí pokapeme rybí filety
  • Strany alobalu přeložíme nahoru a stočíme je okraji k sobě, abychom vytvořili balíčky
  • Balíčky položíme na pečicí plech a vložíme do trouby
  • V troubě pečeme 10 minut, dokud nebude ryba propečená a při stlačení nožem se nerozpadne
  • Čočku si v hrnci na mírnou teplotu prohřejeme
  • Poté do ní přimícháme pomerančovou šťávu, zbylý olej, řeřichu, bylinky, sůl a pepř
  • Čočku rozdělíme na 2 talíře a na každý položíme filet z upečeného okouna v troubě
  • Případně ho ještě pokapeme vypečenou šťávou a ihned podáváme

Vyzkoušejte tento recept s okounem i s jiným salátem. Vychutnejte si ho například s tímto salátem z jarní zeleninky nebo těmito těstovinovými salátky. Nebudete litovat!

Šťavnatá ryba na lehkém salátku z čočky a další zeleninky.
Zdroj: jessicagavin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.