Grilovaný filet z okouna a bramborový salát

Grilovaný filet z okouna a bramborový salát

Připravte si lehké a jemné chutě Středomoří za pouhých 25 minut, s tímto skvělým pokrmem z ryby a odlehčeného bramborového salátu. Grilovaná ryba s křupavou kůžičkou je doplněná jemná zelenina ochucená dresinkem z vinného octa. Právě ten propojuje jídlo dohromady a dává mu silnou a působivou chuť, díky které budete toto jídlo připravovat znovu a znovu.

Co budeme potřebovat

  • 800 g baby brambor (rozpůlených nebo na čtvrtky)
  • 200 g fazolek (nakrájených a rozpůlených)
  • Stroužek česneku (prolisovaný)
  • 5 g čerstvých lístků bazalky (velmi jemně nasekaných)
  • 40 ml červeného vinného octa
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 pečené papriky (z konzervy, okapané a nakrájené na proužky)
  • Malá červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • Lžíce černých oliv (nahrubo nasekaných)
  • 2 x 190 g filetů z okouna
  • 10 g čerstvé petrželové natě (nasekané nahrubo)

Postup

  • Brambory si uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou, dokud nejsou měkké
  • Na poslední 3 minuty přidáme do hrnce zelené fazolky
  • Slijeme a brambory vyklopíme na velký talíř a necháme je zcela vychladnout
  • Fazole opláchneme pod studenou vodou, aby se dále nevařily
  • Česnek, bazalku a ocet dáme do malé misky
  • Přidáme 1½ lžičky oleje, a šleháme, dokud se ingredience nespojí
  • Vychladlé brambory a fazole, společně s paprikou, cibulí a olivami dáme do velké mísy
  • Přidáme dresink a promícháme
  • Mísu přikryjeme a dáme stranou, zatímco budeme grilovat okouna
  • Troubu v režimu grilu zapneme na 180 stupňů
  • Plech vyložíme pečicím papírem a položíme na něj okouna kůží nahoru
  • Zakápneme ho ½ lžičky oleje, okořeníme pepřem a poté vložíme do trouby a grilujeme 6–8 minut, dokud se nepropeče a kůže není zlatá a křupavá
  • Většinu petrželky zamícháme do bramborového salátu a okořeníme pepřem
  • Salát rozdělíme na 4 talíře a položíme na něj grilovaného okouna
  • Vše posypeme zbývající petrželkou a servírujeme
Nejlepší mořská ryba s bramborovým salátem z čerstvé zeleniny.
Zdroj: feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.