Chilli-česnekové těstoviny s okounem

Chilli-česnekové těstoviny s okounem

Mořský okoun rozhodně patří mezi jedeny z nejoblíbenějších ryb vůbec. Kůžička by měla být křupavá, aby kontrastovala s měkkým rybím masem. Tento pokrm si drží svou jednoduchost díky klasickým ingrediencím jako je česnek a chilli. V tomto jídle je docela dost olivového oleje, ale protože tam není žádná omáčka, nechá vyniknout zeleninu a těstoviny, kolem kterých se krásně obalí a dobře doplňuje chilli i česnek. Jedná se o velmi jednoduché a extrémně rychlé jídlo, které chutná fantasticky!

Co budeme potřebovat

  • 2 filety z okouna
  • 2 červené chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • Špetka chilli koření (volitelně)
  • 2 velké hrsti libovolné zeleniny (např. brokolice , kapusta, rukola – nebo použijte směs)
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g špaget
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  • Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vařící osolené vodě
  • Červené chilli papričky a tři stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky
  • Zeleninu nakrájíme na malé kousky
  • Velkou pánev si rozpálíme na vysokou teplotu
  • Přidáme asi 4 lžíce olivového oleje a necháme je zahřát
  • Těstoviny scedíme, ale necháme si asi půl šálku vody z těstovin
  • Aby se těstoviny neslepily, promícháme je s kapkou olivového oleje
  • Do pánve přidáme nakrájené chilli papričky, polovinu česneku a chilli koření
  • Dusíme asi 1 minutu, dokud česnek nezačne získávat zlatohnědou barvu
  • Přidáme do pánve zeleninu a za stálého míchání na vysoké teplotu smažíme asi 2 minuty, dokud nezvadne
  • Přidáme scezené těstoviny a několik polévkových lžic těstovinové vody a promícháme
  • Na rybu si zahřejeme velkou pánev na středně vysokou teplotu
  • Rybu osolíme, opepříme a kůži pokapeme trochou olivového oleje
  • Když je pánev rozpálená přidáme rybu kůží dolů
  • Maso na pánvi přimáčkneme (jinak se ryba stočí a nebudete mít křupavou kůži) po dobu asi 10 vteřin, pak jí můžeme pustit
  • Okouna necháme smažit asi 2 a půl minuty
  • Filety otočíme a opékáme maso jen asi 30 vteřin
  • Vyjmeme rybu z pánve a necháme ji odpočívat, zatímco budeme smažit česnekové lupínky
  • Do pánve z ryby přidáme další lžíci olivového oleje a zvýšíme teplotu
  • Zbylé stroužky česneku orestujeme na oleji
  • Jakmile získají sytou zlatou barvu, odstraníme je děrovanou lžící a necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce
  • Těstoviny dáme do velkých misek a navrch dáme filety z opečeného mořského okouna a poté je posypeme česnekovými lupínky
Těstoviny s bílou rybou a chilli práškem a opečeným česnekem.
Zdroj: lifeasastrawberry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.