Koláč z červené řepy a ricottou

Koláč z červené řepy a ricottou

Upečená čerstvá červené řepa zabalená do křupavého listového těsta s krémovou sýrovou polevou? No, nezní to přímo božsky?

Co budeme potřebovat

Na řepu

  1. 250 g červené řepy (sirové)
  2. 3 snítky tymiánu
  3. 2 lžíce olivového oleje
  4. 40 g másla
  5. 2 lžíce hnědého cukru
  6. 60 ml balzamikového octa
  7. Plát listového těsta
  8. Hrst rukoly

Na ricottu

  1. 250 g ricotty (odkapané)
  2. 60 ml husté smetany na vaření
  3. 2 snítky tymiánu
  4. 20 g parmazánu (nastrouhaného)
  5. Kůra z ½ citronu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů
  2. Pro přípravu ricotty vložíme všechny ingredience do kuchyňského robota
  3. Okořeníme solí a pepřem, podle vlastních preferencí a mixujeme dohladka
  4. Na řepu si pečící plech vyložíme alobalem
  5. Do jeho středu umístíme řepu s tymiánem, olejem a 2 lžícemi vody
  6. Řepu do alobalu zabalíme a vložíme do trouby
  7. Pečeme jí přibližně 30-40 minut, dokud nezměkne
  8. Mezitím si vyválíme listové těsto
  9. Z těsta vykrojíme kruh, který bude mít přibližně 25 cm v průměru
  10. Poté jí vyndáme z trouby a necháme dostatečně vychladnout
  11. Musí se zchladit do té míry, abychom mohli oloupat slupku
  12. Řepu přepůlíme
  13. Na pánvi, která je vhodná do trouby, si rozpustíme máslo a cukrem a octem
  14. Směs vaříme po dobu 1-2 minut, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne nám hustý sirup
  15. Do sirupu umístíme, řeznou stranou dolů, řepu
  16. Navrch umístíme listové těsto, okraje zasuneme a vložíme do trouby
  17. Těsto s řepou pečeme 20-25 minut, dokud není zlatavé
  18. Vyndáme z trouby a koláč necháme 5 minut odpočívat
  19. Poté ho překlopíme na servírovací misku nebo talíř
  20. Koláč podáváme teplý, přelitý našlehanou ricottou a rukolou
Koláč s červenou řepou, parmazánem a bylinkami.
Zdroj: snixykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.