Vyzkoušejte tento recept na lahodné ricottové těstoviny. Tento recept je tak jednoduchý, že se nebudete stačit divit. A v pár krocích vykouzlíte lahodný oběd pro celou rodinu.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 kapie (rozčtvrcené a zbavené semínek)
- Červená cibule (nakrájená na tenké měsíčky)
- 250 g cherry rajčat
- 500 g ricotty
- 80 g hladké mouky
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 150 g cherry kuliček mozzarelly
- Lístky čerstvé bazalky
Postup
- Troubu si předehřejeme na 220 stupňů
- Velký plech si vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem
- Na ten potom umístíme kapie, cibuli, rajčátka a vše pokapeme olejem
- V troubě pečeme přibližně 8 minut, dokud ingredience nezačnou chytat zlatou barvu
- Mezitím si smícháme riccottu, mouku a parmazán
- Vznikne nám těsto, které rozdělíme na 4 stejně velké části
- Z těch potom vyválíme přibližně 2 centimetry vysoké špalíčky
- Špalíčky rozkrájíme na stejně velké kusy
- V hrnci přivedeme vodu k varu a ricottové gnocchi do vody vhodíme
- Gnocchi necháme ve vodě vařit přibližně 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch
- Poté je z vody vyndáme a dáme stranou
- Z trouby si vyndáme zeleninu a přidáme gnocchi a cherry mozzarellu
- Do trouby, které je roztopená na nejvyšší teplotu směs vrátíme
- A pečeme dál asi 3 minuty, dokud nám vše nezezlátne
- Před podáváním pokrm posypeme lístky bazalky, mletým pepřem a pokapeme olivovým olejem
Fázi opětovného pečení v troubě na vysokou teplotu můžete vynechat. Recept na ricottové gnocchi bude výborný, i když ho naservírujete jen s opečenou zeleninou a uvařenými těstovinami a čerstvou cherry mozzarellou.