Pomazánka z ricotty

Pomazánka z ricotty

Jednoduchá pomazánka, která se skvěle hodí jako rychlé pohoštění na večer s přáteli nebo jen tak k večeři, když vás omrzí chleba se salámem.

Co budeme potřebovat

  • Čerstvá bageta
  • 250 g ricotty
  • 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 2 lžičky tymiánu
  • Lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžičky oregana
  • Lžička chilli
  • Šťáva z  ½ citronu
  • Sůl
  • Pepř
  • Cherry rajčata (na ozdobu)
  • Lístky čerstvé máty (na ozdobu)
  • Balzamikový ocet (na ozdobu)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
  2. Bagetu nakrájíme na stejně velké kusy
  3. Ty vyložíme na plech, potřeme je lehce olivovým olejem a dáme péct
  4. Bagetky opékáme z každé strany 10 minut, dozlatova
  5. Zbývající ingredience vložíme do kuchyňského robota a mixujeme
  6. Musí nám vzniknout jednotná pomazánková směs
  7. Na jednotlivé opečené kousky bagety naneseme ricottovou pomazánku, kterou ozdobíme lístky čerstvé máty, cherry rajčetem a balazmikem
Krémová sýrová pomazánka s opečenou bagetou.
Zdroj: cookingwithcocktailrings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.