Zázvorovo-broskvový džem

Zázvorovo-broskvový džem
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 1

Vynikající džem z broskví a zázvoru, který perfektně vyváží sladkost broskví, si oblíbíte! Uchovejte si ho na horší časy.

Ingredience

  • 900 g čerstvých broskví
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a naplňte velkou mísu do poloviny studenou vodou a ledem.
  2. Na spodní straně každé broskve označte mělké „x“.
  3. Když se voda vaří, přidejte broskve a nechte 45 sekund povařit.
  4. Vyjměte broskve z horké vody a okamžitě je vložte do ledové lázně.
  5. Když jsou dostatečně vychladlé na manipulaci (mělo by to trvat jen minutu), vyjměte je z ledové lázně a oloupejte.
  6. Odstraňte pecky a nahrubo broskve nasekejte.
  7. Vložte broskve do velkého hrnce s těžkým dnem a promíchejte s citronovou šťávou.
  8. Vařte na středním plameni za občasného míchání a pomocí lžíce rozdrťte část ovoce, dokud broskve nezměknou a nepustí šťávu, 13 až 15 minut.
  9. Přidejte cukr, citronovou kůru a zázvor a promíchejte.
  10. Zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte směs k varu.
  11. Vařte za častého míchání 5 minut.
  12. Snižte teplotu na středně nízkou a za občasného míchání vařte, dokud džem nezhoustne, 30 minut až 1 hodinu v závislosti na broskvích.
  13. Odstraňte z ohně, přeneste do sklenic a před podáváním nechte úplně vychladnout.
Džem z broskví a zázvoru ve sklenici se lžičkou s vedle položenými čerstvými broskvemi.
www.delish.com

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na zavařování broskví a dopřejte si skvělou náladu a „no stress“ kdykoli chcete.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.