Vyzkoušejte tento luxusní letní salát z čerstvých broskví a špenátu, doplněný kozím sýrem, avokádem a křupavými praženými mandlemi. Navíc je přelitý dokonalou domácí zálivkou z balzamika, což mu dodává ten správný šmrnc. Užijte si ho!
Ingredience
- 4-6 šálků špenátu
- 2 velké broskve, nakrájené na plátky
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 1/2 malé červené cibule, nakrájené na velmi tenké plátky
- 1/2 hrnku nadrobeného kozího sýra
- 1/2 šálku nasekaných pražených mandlí
Na zálivku:
- 3 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- volitelně: 1 lžička cukru na oslazení zálivky
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Ve střední misce prošlehejte ingredience na zálivku: balsamico, olivový olej, česnek, dijonskou hořčici a sůl a pepř.
- Do velké mísy přidejte špenát.
- Pokapejte požadovaným množstvím zálivky a promíchejte.
- Na salát navrstvěte plátky broskví, na kostičky nakrájené avokádo, červenou cibulí, rozdrobený kozí sýr a opražené mandle.
- Ty si připravíte tak, že mandle vložíte do nepřilnavé pánve, kterou zahřejete na středním plameni.
- Vařečkou mandle důkladně míchejte a opékejte, dokud nezezlátnou, 3 – 6 minut.
- Celý salát jemně promíchejte.
- Ihned podávejte.
- Množství bude na cca 4 porce.
- Dobrou chuť!