Salát z broskví a špenátu s kozím sýrem

Salát z broskví a špenátu s kozím sýrem

Vyzkoušejte tento luxusní letní salát z čerstvých broskví a špenátu, doplněný kozím sýrem, avokádem a křupavými praženými mandlemi. Navíc je přelitý dokonalou domácí zálivkou z balzamika, což mu dodává ten správný šmrnc. Užijte si ho!

Ingredience

  • 4-6 šálků špenátu
  • 2 velké broskve, nakrájené na plátky
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1/2 malé červené cibule, nakrájené na velmi tenké plátky
  • 1/2 hrnku nadrobeného kozího sýra
  • 1/2 šálku nasekaných pražených mandlí

Na zálivku:

  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • volitelně: 1 lžička cukru na oslazení zálivky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Ve střední misce prošlehejte ingredience na zálivku: balsamico, olivový olej, česnek, dijonskou hořčici a sůl a pepř.
  2. Do velké mísy přidejte špenát.
  3. Pokapejte požadovaným množstvím zálivky a promíchejte.
  4. Na salát navrstvěte plátky broskví, na kostičky nakrájené avokádo, červenou cibulí, rozdrobený kozí sýr a opražené mandle.
  5. Ty si připravíte tak, že mandle vložíte do nepřilnavé pánve, kterou zahřejete na středním plameni.
  6. Vařečkou mandle důkladně míchejte a opékejte, dokud nezezlátnou, 3 – 6 minut.
  7. Celý salát jemně promíchejte.
  8. Ihned podávejte.
  9. Množství bude na cca 4 porce.
  10. Dobrou chuť!
Salát z čerstvého ovoce a špenátu, doplněný kozím sýrem, avokádem a křupavými praženými mandlemi. Navíc je přelitý dokonalou domácí zálivkou z balzamika. To vše servírované v hlubokém talíři se dvěma lžícemi.
www.ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.