Broskvový kompot

Broskvový kompot

Hledáte recept na rychlý a snadný dezert z broskví? Pak vyzkoušejte tento kompot! Potřebujete na něj jen broskve, cukr a citrónovou šťávu a je hotový za pouhých 15 minut. Podávejte ho na francouzském toastu, dortu, palačinkách nebo na čemkoli vás napadne.

Ingredience

  • 500 g čerstvých nebo mražených broskví
  • 2 lžíce cukru (můžete přidat více, pokud dáváte přednost sladšímu kompotu)
  • 2 lžíce citronové šťávy (nejlépe šťávu z čerstvého citronu)

Postup

  1. Broskve opláchněte a vypeckujte.
  2. Nakrájejte je na menší kousky.
  3. Odšťavněte citron.
  4. Přidejte na kostičky nakrájené broskve, cukr a citronovou šťávu do malého hrnce a začnete vařit na středním plameni.
  5. Jakmile směs začne probublávat, snižte teplotu na středně nízkou a vařte asi 10 minut.
  6. Čas od času promíchejte. (Ochutnejte kompot a v případě potřeby postupně přidávejte více cukru.)
  7. Jakmile směs zhoustne, stáhněte ji z ohně.
  8. Přendejte do čisté sklenice.
  9. Pokud chcete směs rychleji zahustit, smíchejte dohromady 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu a 1 polévkovou lžíci vody a ke směsi přidejte tuto kašičku.
  10. Teplý kompot můžete podávat s francouzským toastem, vaflemi nebo lívanečky.
  11. Nebo studený kompot podávejte se zmrzlinou, jogurtem či ovesnými vločkami.
  12. Před uložením do lednice nechte důkladně vychladnout.
Kompot z broskví ve sklenici.
www.izzycooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.