Úžasně vláčné řezy, které jsou rychlé a jednoduché na přípravu, díky čemuž jsou perfektním pohoštěním pro nečekanou návštěvu!
Ingredience
- 1 šálek krystalového cukru plus 3 čajové lžičky
- 2 a 1/2 šálků nakrájených broskví
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka
- 3 lžíce másla, rozpuštěného
Postup
- Postříkejte zapékací misku o rozměrech 20 x 20 cm olejem ve spreji.
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- V malé misce smíchejte 3 lžičky cukru a kukuřičný škrob.
- Do směsi vmíchejte broskve a odložte stranou.
- Do střední mísy prosejte 1 hrnek cukru, hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva.
- V jiné míse prošlehejte mléko a máslo.
- Mokré ingredience pomalu nalévejte do suchých a míchejte, dokud se nezapracují.
- Do připravené zapékací mísy nalijte připravené těsto.
- Do těsta vtlačte většinu nakrájených broskví, promíchaných ve směsi cukru a kukuřičného škrobu a část položte navrch.
- Vložte do trouby a pečte 60 minut, nebo dokud párátko vložené doprostřed buchty nevyjde čisté.