Úžasný recept na jednoduchý dekadentní dezert z vanilkového pudinku, čerstvého ovoce a cukrářských piškotů, který potěší všechny vaše chuťové pohárky!
Ingredience
- 1,5 šálku plnotučného mléka
- ½ šálku cukru
- ¼ šálku hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- 4 velké žloutky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 18 ks cukrářských piškotů
- 2–3 šálků různých druhů ovoce (jahody, borůvky, kiwi, mango, maliny)
Postup
- V malé misce smíchejte žloutky, cukr, mouku a sůl.
- Bude to vypadat jako hustá pasta, ale to je v pořádku.
- Ohřejte mléko na sporáku, dokud se nezačne vařit.
- Velmi, velmi pomalu zašlehejte teplé mléko do směsi žloutkové pasty.
- Pudinkovou směs dejte do malého hrnce a vraťte ji zpět na sporák na nízký až střední plamen.
- Směs neustále míchejte, dokud nezačne houstnout.
- Jakmile směs začne vypadat jako pudink, sundejte hrnec z ohně a přidejte vanilkový extrakt.
- Nalijte do misky a zakryjte fólií tak, aby se dotýkala přímo pudinku.
- Tak nevznikne škraloup.
- Nechte vychladit v lednici.
- Dezert vrstvěte do sklenic následovně: piškoty, 2 vrchovaté lžíce pudinku, 2 vrchovaté lžíce ovoce a to celé opakujte.
- Ovocné poháry dejte do lednice, dokud nejste připraveni podávat.