Ochutnejte tuto vynikající vajíčkovou tlačenku se špenátem a sýrem cottage, kterou si dle našeho návodu jednoduše připraví úplně každý!
Ingredience
- 20 g másla
- 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- 390 g čerstvého listového špenátu
- 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker
- 400 ml smetany na vaření
- sůl a černý pepř dle chuti
- 150 g cottage
- 5 vajec uvařených natvrdo
Postup
- Na přípravu tlačenky osmahněte na másle nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek.
- Přidejte špenát a nechte krátce povařit.
- Želatinu nechte nabobtnat asi v 70 ml smetany na vaření po dobu cca 10 minut.
- Zbylou smetanu nechte v kastrůlku zahřát (nevařte), přidejte nabobtnalou želatinu a za stálého míchání zahřívejte (nevařte) až do úplného rozpuštění želatiny.
- Do ještě teplé smetanovo-želatinové směsi metličkou vmíchejte cottage a důkladně prošlehejte.
- Ochuťte solí a pepřem.
- Ručně vmíchejte špenátovou směs.
- Formu na srnčí hřbet vyložte mikrotenovou fólií.
- Polovinu želatinové směsi nalijte do formy.
- Na směs položte celá vejce do řady vedle sebe a zalijte je zbylou želatinovou směsí.
- Tlačenku odložte nejméně na 2 hodiny do chladničky.
- Ztuhlou tlačenku vyklopte z formy, odstraňte mikrotenovou fólii a podávejte s opečenými toasty nebo jiným pečivem.
Vyzkoušejte také našich 5 nejlepších receptů na zapékaná vajíčka nejen k snídani. Inspirujte se!