Připravte si tuto jednoduchou a efektní tlačenku, která je plněná zeleninou, salámem a celými vejci. Pochutná si na ní celá vaše rodina!
Ingredience
- 10 vajíček
- 0,3 l zeleninového vývaru
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2 mrkve
- 5 kyselých okurek
- hrst čerstvého nebo mraženého hrachu
- 200 ml majonézy
- 200 g jemného salámu
- 1 dcl láku z kyselých okurek
- hrst nasekané pažitky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 40 g želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky
Postup
- Mrkev nakrájejte na malé kostičky a pár minut povařte v osolené vodě.
- Na závěr vaření přidejte do vody i mražený nebo čerstvý hrách, aby trochu změkl.
- Slijte a nechte vychladnout.
- Vejce uvařte natvrdo (nevařte je více než 10 minut, aby si zachovaly pěknou barvu žloutku) a po vychladnutí je oloupejte.
- 4 nakrájejte na menší kostičky, 6 nechte vcelku, budou tvořit střed tlačenky.
- Na menší kostičky nařežte i okurky a jemný salám.
- Ve větší míse smíchejte zeleninu, salám a nakrájená vajíčka s majonézou, přidejte pažitku, osolte a opepřete.
- Ve vývaru si rozpusťte želatinu (dle návodu na obalu).
- Smíchejte s vajíčkovo-zeleninovou směsí, rozdělte do 2 forem na srnčí hřbet, do středu vložte po celé délce forem vajíčka vcelku a nechte přes v noc ztuhnout v chladničce.