Tlačenka plněná celými vejci

Tlačenka plněná celými vejci

Připravte si tuto jednoduchou a efektní tlačenku, která je plněná zeleninou, salámem a celými vejci. Pochutná si na ní celá vaše rodina!

Ingredience

  • 10 vajíček
  • 0,3 l zeleninového vývaru
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 5 kyselých okurek
  • hrst čerstvého nebo mraženého hrachu
  • 200 ml majonézy
  • 200 g jemného salámu
  • 1 dcl láku z kyselých okurek
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 40 g želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky

Postup

  1. Mrkev nakrájejte na malé kostičky a pár minut povařte v osolené vodě.
  2. Na závěr vaření přidejte do vody i mražený nebo čerstvý hrách, aby trochu změkl.
  3. Slijte a nechte vychladnout.
  4. Vejce uvařte natvrdo (nevařte je více než 10 minut, aby si zachovaly pěknou barvu žloutku) a po vychladnutí je oloupejte.
  5. 4 nakrájejte na menší kostičky, 6 nechte vcelku, budou tvořit střed tlačenky.
  6. Na menší kostičky nařežte i okurky a jemný salám.
  7. Ve větší míse smíchejte zeleninu, salám a nakrájená vajíčka s majonézou, přidejte pažitku, osolte a opepřete.
  8. Ve vývaru si rozpusťte želatinu (dle návodu na obalu).
  9. Smíchejte s vajíčkovo-zeleninovou směsí, rozdělte do 2 forem na srnčí hřbet, do středu vložte po celé délce forem vajíčka vcelku a nechte přes v noc ztuhnout v chladničce.
Tlačenka plněná zeleninou, salámem a celými vejci servírovaná na skleněném tácu a ozdobená čerstvými bylinkami.
www.coolinari.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.