Skořicové křupavé rolky s ořechy

Skořicové křupavé rolky s ořechy

Trochu netradiční podání baklavy. Tento recept na rolky se skořicí a ořechy je stejně lahodný jako klasicky recept na baklavu. Jediný rozdíl je ve formě, ve které se dostane na váš talíř. Podívejte se na video návod, jak rolky správně zabalit!

Co budeme potřebovat

Na sirup

  1. 250 g krystalového cukru
  2. 150 ml vody
  3. 30 g glukózového sirupu
  4. Tyčinka skořice
  5. 4 hřebíčky (celé)
  6. Šťáva z malého citronu

Na rolky

  1. 200 g rozpuštěného ghí
  2. 50 g vlašských ořechů
  3. 50 g mandlí
  4. 50 g pistácií
  5. Lžičku mleté skořice
  6. 500 g těsta (těsto je možné koupit v obchodě nebo si ho vyrobit podle našeho receptu viz poslední článek textu)
  7. Mleté pistácie (na ozdobu)

Postup

  1. V malém hrnci smícháme cukr, vodu, glukózový sirup, tyčinku skořice, hřebíček a citronovou šťávu
  2. Směs přivedeme k varu na středně vysokou teplotu
  3. Za občasného míchání vaříme, aby se cukr rozpustil
  4. Jakmile se směs vaří, vypneme teplotu a necháme sirup zchladnout
  5. Nastavíme rošt v troubě na nejnižší úroveň
  6. Troubu předehřejeme na 150 stupňů
  7. V kuchyňském robotu si velmi jemně nasekáme vlašské ořechy, mandle, pistácie a skořici
  8. Rozbalíme si těsto a přepůlíme ho
  9. Těsto zabalíme do fólie a nevlhčené kuchyňské utěrky, aby nám nevyschlo
  10. Vezmeme jeden plát těsta, položíme ho na pracovní plochu a a potřeme ho ghí máslem
  11. Po celém povrchu těsta nasypeme něco přes 2 lžičky ořechové směsi
  12. Rolku můžeme ubalovat kolem tenké tyče, kterou následně před pečením vyndáme nebo rolku lze ubalit i bez ní
  13. Těsto tedy zarolujeme kolem dřevěné tyče nebo ho zarolujeme bez ní
  14. Pokud nepoužíváte tyč, těsto příliš neutahujte
  15. Postup opakujeme se všemi pláty stejně
  16. Rolky vkládáme do vymazaného pekáče, tak aby se vzájemně dotýkaly
  17.  Zbylým ghí potřeme všechny rolky
  18. Vložíme do trouby a pečeme 70 až 90 minut, dokud nejsou zlatavé
  19. Hotové rolky vyndáme z trouby a ještě horký dezert ihned polijeme vychladlým sirupem
  20. Necháme je alespoň 30 minut odpočinout a vsáknout sirup
  21. Rolky na závěr posypeme mletými pistáciemi a podáváme

Zde se můžete podívat jak se správně má baklava balit (začátek 3:12), pokud z ní tvoříme rolky. Zároveň se ale nic nestane pokud se rozhodnete rolky ubalit klasickým způsobem, a to bez použití dřevěné tyčky.

Baklava Rolls Flaky Filo Phyllo Pastry Ladies Fingers Easy Quick BEST Recipe
Skořicové rolky na způsob baklavy s pistáciemi a medem.
Zdroj: pastrywishes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.