Tento recept na originální řeckou omáčku je skvělou alternativou bez kopru a je ideální pro pitas, shawarmas nebo jako dip. Tato krémová omáčka je hotová za 5 minut a je vyrobena z jednoduchých a čerstvých surovin. Hlavně není potřeba žádný kopr! Tento recept je vegetariánský, keto a bez lepku.
Co budeme potřebovat
- 375 g neslazeného řeckého jogurtu
- 250 g nastrouhané okurky
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- 2 lžíce olivového oleje
- Citronová šťáva (z jednoho citronu)
- ½ lžičky himalájské mořské soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 30 g nasekané čerstvé máty
Postup
- Okurku si oloupeme a nahrubo nastrouháme
- Poté jí ručně vymačkáme, abychom se zbavili co největšího množství přebytečné vody
- Takto připravenou okurku dáme stranou
- Do mixéru přidáme řecký jogurt, stroužky česneku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř
- Mixujeme při nízké rychlosti, dokud se všechny přísady dobře nespojí
- Do misky přidáme jogurtovou omáčku a vmícháme čerstvou mátu a nastrouhanou okurku
- Přidejte nasekanou mátu a zamícháme