Těstoviny s artyčoky, králíkem a fazolemi

Těstoviny s artyčoky, králíkem a fazolemi

Smíchejte své oblíbené špagety se sladkou mrkví, česnekem, houbami a artyčokovými srdíčky. Vychutnejte si je v luxusní omáčce z redukovaného vína a masem z králíka, které se díky dlouhému vaření v ústech zcela rozplyne!

Co budeme potřebovat

  1. 30 g sušených hříbků
  2. Králík (rozporcovaný na 8 kusů)
  3. Sůl
  4. Mletý černý pepř
  5. 5 lžic olivového oleje
  6. 3 malé mrkve (jemně nastrouhaná)
  7. 12 stroužků česneku (nakrájených na plátky)
  8. 3 lžíce rajčatové pasty
  9. 125 ml suchého bílého vína
  10. 1 l kuřecího vývaru
  11. 6 lžic nasekaného čerstvého estragonu
  12. 2 snítky tymiánu
  13. 500 g těstovin
  14. 500 g mražených artyčokových srdcí
  15. 125 g zelených fazolek
  16. 90 g strouhaného parmezánu

Postup

  1. Houby vložíme do misky, přidáme teplou vodu a necháme 10 minut stát, aby se houby rehydratovaly
  2. Houby slijeme, ale ponecháme si vodu, ve které jsme je namáčeli
  3. Nakrájíme je a dáme stranou
  4. Králíka osolíme a opepříme
  5. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu
  6. Ve 2 várkách králíka opečeme asi 3 minuty z každé strany, do hněda a vyndáme ho
  7. Teplotu snížíme na střední
  8. Přidáme mrkev, česnek a houby
  9. Vše za občasného míchání vaříme asi 8 minut do měkka
  10. Vmícháme rajčatový protlak a vaříme další 2 minuty
  11. Přidáme víno a vaříme, dokud se víno nevyvaří
  12. Přidáme 4 lžíce vody z hub, kterou jsme si dali stranou, estragon a snítky tymiánu
  13. Králíka vrátíme do hrnce a přivedeme směs v hrnci k varu
  14. Jakmile se začne vařit, snížíme okamžitě teplotu a nízkou a pokračujeme ve vaření v odkrytém hrnci
  15. Vaříme, dokud není králičí maso měkké a omáčka se nezredukuje na polovinu
  16. To zabere přibližně 45–50 minut
  17. Králíka vyndáme z hrnce a necháme ho lehce vychladnout
  18. Poté obereme maso, kosti vyhodíme a maso vrátíme zpět do hrnce
  19. Na těstoviny si přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a uvaříme těstoviny podle návodu na obalu
  20. Těstoviny scedíme a přidáme je do hrnce s králíkem
  21. Přidáme artyčoky a fazole
  22. Směs v hrnci znovu přivedeme k varu
  23. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout a obalovat těstoviny
  24. Nakonec vmícháme parmezán
  25. Těstoviny s artyčokem rozdělíme do servírovacích misek, posypeme parmazánem a podáváme
Al dente těstoviny se sušenými rajčaty, fazolemi a další výživnou zeleninou.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.