Co budeme potřebovat
Na tofu
- 75 ml sójové omáčky
- Lžíce rýžového octa
- ½ lžíce chilli pasty nebo sušeného chilli
- Lžička sezamového oleje
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- 10 g zázvoru (oloupaného a nakrájeného)
- ½ červené cibule
- 400 g tofu (nakrájeného na kostičky)
Na náplň do misky
- ½ okurky (nakrájená na plátky)
- 4 ředkvičky (nakrájené na plátky)
- Avokádo (nakrájené na kostičky)
- Lžíce sezamových semínek
- 2 jarní cibulky
- Hrst koriandru
- 250 g rýže nebo quinoi
Postup
- Rýži nebo quinou si uvaříme podle návodu ve vodě
- Tofu si mezitím rozřízneme na půl
- Vysušíme ho papírovou utěrkou a nakrájíme ho na menší kostičky
- Na marinádu si ve střední misce smícháme sójovou omáčku, chilli pastu, sezamový olej, česnek, zázvor a cibuli
- Přidáme tofu a necháme 10 minut marinovat
- Na sestavení misky začneme s rýží a poté přidáváme další ingredience podle naší chuti