Co budeme potřebovat
- ½ hrušky (nastrouhané)
- 60 ml sójové omáčky
- 30 ml rýžového octa
- 15 ml medu
- 15 ml chilli pasty
- 10 ml sezamového oleje
- 600 g vykostěných kuřecích stehen
- 30 ml rostlinného oleje
- 350 g hnědé rýže
- Avokádo (nakrájené na kostičky)
- 200 g okurky (nakrájené na plátky)
- 250 g edamame
- 30 g nakládaného zázvoru
- Lžíce wasabi pasty
- 3 lžíce sezamových semínek
Postup
- Hnědou rýži si uvaříme podle návodu
- Když je rýže hotová dáme jí stranou a necháme vychladnout
- Ve velké míse si smícháme hrušku, sójovou omáčku, ocet, med, chilli pastu a sezamový olej
- Do marinády přidáme kuřecí stehna a promícháme
- Když jsou stehna obalená v marinádě, tak je dáme na 15 minut odležet do lednice
- Na pánvi si mezitím rozehřejeme olej na střední teplotu
- Kuře vložíme na pánev a za častého míchání vaříme
- Kuře musí zkaramelizovat a být propečené, vaříme přibližně 10 minut
- Maso poté sundáme z plotny a necháme ho lehce vychladnout
- Rýži si rozdělíme do čtyř misek a na ní začneme aranžovat zbylé ingredience
- Jako poslední vrstvíme kuře na něj dáme nakládaný zázvor a wasabi pastu
- Vše posypeme sezamovými semínky
- Podáváme s extra sójovou omáčkou k namáčení