Poke bowl s kuřecím masem

Poke bowl s kuřecím masem

Co budeme potřebovat

  • ½ hrušky (nastrouhané)
  • 60 ml sójové omáčky
  • 30 ml rýžového octa
  • 15 ml medu
  • 15 ml chilli pasty
  • 10 ml sezamového oleje
  • 600 g vykostěných kuřecích stehen
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 350 g hnědé rýže
  • Avokádo (nakrájené na kostičky)
  • 200 g okurky (nakrájené na plátky)
  • 250 g edamame
  • 30 g nakládaného zázvoru
  • Lžíce wasabi pasty
  • 3 lžíce sezamových semínek

Postup

  • Hnědou rýži si uvaříme podle návodu
  • Když je rýže hotová dáme jí stranou a necháme vychladnout
  • Ve velké míse si smícháme hrušku, sójovou omáčku, ocet, med, chilli pastu a sezamový olej
  • Do marinády přidáme kuřecí stehna a promícháme
  • Když jsou stehna obalená v marinádě, tak je dáme na 15 minut odležet do lednice
  • Na pánvi si mezitím rozehřejeme olej na střední teplotu
  • Kuře vložíme na pánev a za častého míchání vaříme
  • Kuře musí zkaramelizovat a být propečené, vaříme přibližně 10 minut
  • Maso poté sundáme z plotny a necháme ho lehce vychladnout
  • Rýži si rozdělíme do čtyř misek a na ní začneme aranžovat zbylé ingredience
  • Jako poslední vrstvíme kuře na něj dáme nakládaný zázvor a wasabi pastu
  • Vše posypeme sezamovými semínky
  • Podáváme s extra sójovou omáčkou k namáčení
Miska s rýží plná zeleniny a marinovaného kuřecího masa.
Zdroj: vjcooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.