Zeleninová mísa s koprem

Zeleninová mísa s koprem

Pokud se pustíme do přípravy tohoto typu pokrmu, je potřeba si pamatovat, že zelenina musí být křupavá a dokonale čerstvá. Jinak by neměl tu správnou chuť.

Ingredience:

  • 600 g savojského zelí nakrájeného na velmi tenké plátky
  • 1 středně velká cibule na jemné plátky
  • 400 g čerstvého fenyklu (očištěný a nasekaný na jemné kousky.
  • Ledová voda + kostky ledu
  • 1 salátová okurka nakrájená ne tenké plátky
  • Sůl podle chuti
  • 1 hrnek čerstvé smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 hrnku nasekaného kopru
  • 3 lžíce máku

Postup:

  • Připravíme si tři misky s ledovou vodou a ledovými kostkami. Do jedné vložíme nakrájené zelí, do druhé cibuli a třetí je pro fenykl. Necháme zeleninu 30 minut odstát v ledové lázni.
  • Poté všechnu zeleninu scedíme a dáme osušit do odstředivky na salát.
  • Osušenou zeleninu dáme do větší mísy a zatím odložíme stranou.
  • V jiné misce promícháme nakrájenou okurku se 2 lžičkami soli a také přelijeme ledovou vodou. Dáme na 30 minut odstát a potom rovněž vložíme do odstředivky.
  • Přendáme do mísy k ostatní zelenině.
  • Do misky od okurky vlijeme smetanu s octem a našleháme, aby byla hmota tuhá. Přimícháme kopr, mák a ochutíme solí.
  • Nakonec vmícháme zelí, cibuli, fenykl i okurku a můžeme ihned podávat.
Salát ze zelí, okurky a fenyklu s koprem.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.