Zavařený ajvar z cukety

Zavařený ajvar z cukety

Pokud nejste fandou lilku, nevadí, tento recept na srbskou omáčku, lilek zcela vynechává. Pochutnejte si na kombinaci sladké papriky a cukety. Třešničkou na dortu tohoto receptu je, ž e si ho můžete zavařit a uchovat tak k pozdější konzumaci.

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg cukety
  2. 1 kg červené papriky
  3. 1,5 litr vody
  4. 50 ml octa
  5. Pepř
  6. 30 ml oleje
  7. Cibule (nadrobno nakrájená)
  8. Česnek dle chuti

Postup

  1. Cuketu a papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky
  2. Ve velkém hrnci začneme vařit vodu
  3. Přidáme ocet a promícháme
  4. Vložíme papriku a cuketu
  5. Zeleninu vaříme asi 15 minut
  6. Scedíme a uvařenou zeleninu dáme do kuchyňského robota
  7. Zeleninu rozmixujeme
  8. Do hrnce vrátíme ajvar a hrnec umístíme zpátky na plotnu
  9. Přidáme olej, cibuli, česnek, pepř a sůl
  10. Směs vaříme asi půl hodiny
  11. Mezitím si ohřejeme zavařovací sklenice
  12. Horký ajvar nalijeme do horkých sklenic, hrdlo sklenic otřeme a uzavřeme víčkem
  13. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme je vychladnout
  14. Takto zavařený ajvar nám vydrží až jeden rok
Nejlepší zavařená srbská omáčka z pečené papriky a cukety.
Zdroj: herrgruenkocht.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.