Jehněčí maso s ajvarovou omáčkou

Jehněčí maso s ajvarovou omáčkou

Nejlépe však chutná ajvar s masem. Není pochyb o tom, že se tato omáčka nejlépe hodí k masitým pokrmům, zejména tedy k jehněčímu masu. Proto tento recept musíte vyzkoušet i u vás doma!

Co budeme potřebovat

  1. 300 g jehněčí kýty (nakrájené na kostičky)
  2. 200 g bílých fazolí (z konzervy)
  3. 100 g zelených fazolek
  4. 20 g petrželky
  5. Stroužek česneku
  6. Cuketa
  7. Cibule
  8. 20 gramů másla
  9. Sůl
  10. Pepř
  11. Ajvar ((vyberte si z receptů uvedených výše)

Postup

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu
  2. Přidejte jehněčí maso a opékáme asi 4 až 5 minut z každé strany, dokud není propečené
  3. Vyndáme ho z pánve a přendáme ho do mísy, kterou přikryjeme, aby maso zůstalo teplé
  4. Mezitím rozehřejeme na vysokou teplotu olej v pánvi
  5. Přidáme cibuli a zbývající česnek
  6. Vaříme a mícháme asi 1 minutu
  7. Vhodíme fazole a vaříme další 2 minuty
  8. Přidáme cuketu a máslo
  9. Pokračujeme ve vaření asi 2 minuty, poté přidáme ajvar a vše necháme společně provařit
  10. Jehněčí maso podáváme s cuketovou směsí, ozdobené petrželkou
Jehněčí maso pečené v oleji a smícháme s paprikovou omáčkou.
Zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.