Pokud jste se pustili do uzení masa a víte, že jej budete zavařovat, je dobré maso neudit až do konečné fáze, doporučuje se udit při teplotě 70 stupňů 3 hodiny.
Budete potřebovat
- uzené maso
- převařená voda
- zavařovací sklenice s víčky
Postup přípravy
- Nejdříve si nachystejte správný počet zavařovacích sklenic a ty posléze sterilizujte a vysušte.
- Poté maso začněte do sklenic plnit – dbejte na to, aby maso bylo namačkané na sobě, abyste vytlačili přebytečný vzduch mezi masem.
- Maso naplňte pouze do ⅔ sklenice, zbytek dolijte vodou.
- Sklenice uzavřete a vložte je do zavařovacího hrnce.
- Vařte při teplotě 95 stupňů po dobu dvou hodin.
- Sklenice po dovaření vytáhněte z hrnce a nechte je volně vychladnout.
- Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Vyzkoušejte i naše TOP recepty na nakládané vepřové maso: skvělá volba pro všechny “masožravce”.