Rybaříte rádi a ještě raději si chycenou rybu vyudíte a sníte? Víte, že i uzené rybí maso lze zavařovat? Vyzkoušejte náš recept, s kterým to bude hračka!
Budete potřebovat
- rybu (losos, amur, kapr, lín, sumec apod.)
- česnek
- sůl
- drcený kmín
- olej
- zavařovací sklenice
Postup přípravy
- Rybu nejdříve očistěte, vykuchejte a opláchněte.
- Nemusíte ji speciálně kořenit, postačí vám rozetřený česnek se solí a drcený kmín.
- Takto připravenou rybu vložte na 24 hodin do lednice a nechte ji naležet.
- Další den ji vložte do udírny, kde ji při menší teplotě 50-60 stupňů po dobu 5 hodin vyudíte.
- Mezitím si připravte zavařovací sklenice – důkladně je sterilizujte.
- Jakmile ryby vychladnou, můžete je zbavit kostí – záleží na vás.
- Vložte je do připravených sklenic a zalijte je olejem – můžete si vybrat mezi olivovým či slunečnicovým.
- Sklenice zavíčkujte a vložte do hrnce.
- Vařte asi 1 hodinu při teplotě 95-98 stupňů.
- Zavařené uzené maso nechte ještě alespoň 14 dní naležet v chladném a tmavém místě.