Zavařování višní v troubě

Zavařování višní v troubě

Konzervování višní v troubě je jeden z nejoblíbenějších způsobů zavařování. Troubu máme doma téměř každý a dále potřebujete jen višně, nálev, plech a utěrku. Užijte si to!

Budete potřebovat

  • višně
  • nálev
  • hluboký plech
  • utěrku nebo noviny

Postup přípravy

  • Zavařovací sklenice sterilizujte a připravte nálev.
  • Troubu si předehřejte na 150 stupňů Celsia.
  • Višně umyjte a zbavte stopek a listů.
  • Višně můžete i vypeckovat – záleží na vás.
  • Sklenice naplňte višněmi a  přelijte je vychladlým nálevem do ¾ .
  • Pečlivě sklenice uzavřete víčkem a dejte na plech vyložený novinami nebo utěrkou.
  • Sklenice skládejte dál od sebe a podlijte je vodou.
  • Pečeme asi 20 – 25 minut.
  • Při zavařování v troubě můžete zkusit variantu bez víček, kdy sklenice uzavřete víčkem až po vytažení z trouby – víčko ihned přilne ke sklenici.
  • Po vytažení sklenice otočte víčkem dolů a nechte je vychladnout do druhého dne.
  • Následně je uložte do vhodného místa – tmavá a chladná komora či sklep.
Višně naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: amodernhomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.