Naložené višně si můžete tradičně zavařit i v zavařovacím hrnci. Podle našeho návodu to zládne každý!
Budete potřebovat
- višně
- nálev
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec a teploměr
Postup přípravy
- Višně důkladně umyjte a zbavte stopek.
- Můžete je i vypeckovat, ale záleží na vás.
- Připravte si cukrový sirup, který necháte vychladnout.
- Pečlivě sterilizujte sklenice na zavařování.
- Višně dávejte do připravených zavařovacích sklenic a zalijte je nálevem – do ¾ sklenice.
- Víčka pořádně utáhněte.
- Sklenice vložte do zavařovacího hrnce a zalijte je vodou.
- Vařte asi 20 minut na 85 stupňů.
- Poté je vyndejte z hrnce a dnem je otočte vzhůru.
- Nechte vychladnout, zkontrolujte, zda se všechna víčka dobře uchytla.
- Skladujte v tmavé a chladné komoře.