Tento indický pokrm je připravený prakticky za 30 minut, až tak je snadný na přípravu. Prostě takový „one pot“ recept, který chutná přímo fantasticky! Připravte pro svou rodinu pravou indickou hostinu!
Co budeme potřebovat
- Lžíce olivového oleje
- Velkou cibuli (nakrájenou nadrobno)
- 5 stroužků česneku
- 20 g čerstvého zázvoru (oloupaného a nakrájeného)
- Polévková lžíce indického koření (Garam Masala)
- Lžička kurkumy
- ½ lžičky chilli
- 270 g červené čočky (nevařené)
- 400 g konzervovaných rajčat
- 380 g kokosového mléka
- 700 ml zeleninového vývaru
- Lžička soli
- Šťáva z ½ citronu
- 90 g baby špenátu
- 750 g vařené rýže
Postup
- Ve velkém hrnci si na střední teplotu orestujeme nakrájenou cibuli na olivovém oleji
- Poté přidáme česnek a zázvor
- Restujeme zhruba 5-8 minut
- Do hrnce přisypeme indické koření, kurkumu a chilli
- Směs společně mícháme, dokud se nerozvoní
- Do hrnce přidáme čočku, rajčata včetně šťávy, kokosové mléko a vývar
- Vše společně dobře promícháme a zvýšíme teplotu
- Směs přivedeme k varu a takto vaříme asi 15 minu, dokud čočka nebude měkká
- Do hrnce vymačkáme ½ citronu a přidáme špenát
- Podle chuti dosolíme
- Servírujeme s uvařenou rýži
Pokud nemůžete použít kokosové mléko, použijte míste něj smetanu z kešu oříšků. Recept na indický dhal bude fungovat i s neslazeným mandlovým/sójovým/ovesným mlékem.