Indický dhal z červené čočky

Indický dhal z červené čočky

Tento indický pokrm je připravený prakticky za 30 minut, až tak je snadný na přípravu. Prostě takový „one pot“ recept, který chutná přímo fantasticky! Připravte pro svou rodinu pravou indickou hostinu!

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje
  2. Velkou cibuli (nakrájenou nadrobno)
  3. 5 stroužků česneku
  4. 20 g čerstvého zázvoru (oloupaného a nakrájeného)
  5. Polévková lžíce indického koření (Garam Masala)
  6. Lžička kurkumy
  7. ½ lžičky chilli
  8. 270 g červené čočky (nevařené)
  9. 400 g konzervovaných rajčat
  10. 380 g kokosového mléka
  11. 700 ml zeleninového vývaru
  12. Lžička soli
  13. Šťáva z ½ citronu
  14. 90 g baby špenátu
  15. 750 g vařené rýže

Postup

  1. Ve velkém hrnci si na střední teplotu orestujeme nakrájenou cibuli na olivovém oleji
  2. Poté přidáme česnek a zázvor
  3. Restujeme zhruba 5-8 minut
  4. Do hrnce přisypeme indické koření, kurkumu a chilli
  5. Směs společně mícháme, dokud se nerozvoní
  6. Do hrnce přidáme čočku, rajčata včetně šťávy, kokosové mléko a vývar
  7. Vše společně dobře promícháme a zvýšíme teplotu
  8. Směs přivedeme k varu a takto vaříme asi 15 minu, dokud čočka nebude měkká
  9. Do hrnce vymačkáme ½ citronu a přidáme špenát
  10. Podle chuti dosolíme
  11. Servírujeme s uvařenou rýži

Pokud nemůžete použít kokosové mléko, použijte míste něj smetanu z kešu oříšků. Recept na indický dhal bude fungovat i s neslazeným mandlovým/sójovým/ovesným mlékem.

Pravý indický pokrm z čočky a koriandrem.
Zdroj: happyskinkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.