Lahodné jídlo s červenou čočkou, kokosovým mlékem, jednoduchým kořením a šťavnatým kuřecím masem se tento pokrm stává přímo proteinovou bombou!
Co budeme potřebovat
- 500 g kuřecích stehen (bez kůže)
- Lžička olivového oleje
- 3 stroužky česneku (prolisovaného)
- Lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- Chilli paprička (nakrájená)
- ½ lžičky kmínu
- Lžička hořčičných semínek
- 3 lžičky kurkumy
- Lžička indického koření (Garam Masala)
- 200 g červené čočky (nevařené)
- 400 ml konzervovaných rajčat (nakrájených)
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- Šťáva z ½ citronu
- 2 hrsti baby špenátu
- Špetka soli a pepře
Postup
- Kuře osolíme a opepříme
- Na pánvi si rozehřejeme olej a na vysokou teplotu kuře začneme opékat
- Kuře opékáme z každé strany 5 minut do zhnědnutí
- Když je kuře hotové, dáme ho stranou
- Poté si ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli
- Cibuli smažíme do měkka a dozlatova
- Přidáváme česnek, zázvor a chilli, za stálého míchání vaříme
- Poté ke směsi přidáváme kmín, kurkumu, koriandr, hořčičná semínka a garam masalu
- Chvíli povaříme a pak přidáváme kuře
- Do směsi přidáme čočku, rajčata včetně šťávy, kokosové mléko a vývar
- Promícháme a necháme na nízkou teplotu 15-20 minut vařit
- Čočka musí být měkká a zároveň se směs musí zredukovat a zhoustnout
- Dhal ochutnáme a podle našich preferencí osolíme a opepříme
- Nakonec vmícháme šťávu z citronu a baby špenát
Podávejte teplé s rýží, chlebem naan nebo s papadum. Recepty jsme si pro vás připravili níže.