Co budeme potřebovat
- 4 g sypkého droždí
- 125 ml teplé vody
- 15 cukru krystal
- 30 g plnotučného mléka
- Vejce (rozšlehané)
- Lžička soli
- 270 g hladké mouky
- 2 lžíce ghí
- 30 g másla
- Stroužek česneku
- Hrst koriandru
Postup
- Nejprve si vytvoříme kvásek
- Smícháme droždí, teplou vodu a cukr, to vše smícháme v misce, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kvásek vzejít
- Mezitím si ušleháme mléko s vejcem
- Mouku si prosejeme do větší mísy a přidáme sůl
- Do mouky přidáme kvásek a těsto zapracujeme a vytvoříme kouli
- Mísu zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout
- Nakynuté těsto na pomoučené ploše rozdělíme na šest kusů a z nich vytvoříme kuličky
- Lehce je pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na 15 minut odpočinout
- Poté z každé kuličky vyválíme placky
- Na pánvi si rozehřejeme velmi tenkou vrstvu oleje na vysokou teplotu
- Začneme jednotlivě smažit naan placky, z každé strany minutu
- Povrch by měl být zlatavý a měly by se tvořit bublinky
- Placky otočíme a znovu minutu smažíme
- Čerstvě upečený naan potřeme rozpuštěným máslem a posypeme koriandrem