Jak připravit papadum

Jak připravit papadum

Recepty na papadum, se jako většina receptů liší podle oblasti a domácnosti, kde jsou vařeny. Nejčastěji se vyrábí z čočkové mouky; cizrnové mouky a v nějakých oblastech i z brambor.

Co budeme potřebovat

  • 2 šálky cizrnové mouky
  • Olej
  • ¼ šálku vody
  • Lžička soli
  • Lžička celého kmínu
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře (volitelně)

Postup

  • Troubu si rozehřejeme na nejnižší možnou teplotu
  • Všechny ingredience si ve velké míse smícháme a hněteme, dokud nevznikne lepivé těsto
  • Těsto vyklopíme na lehce pomoučenou plochu a hněteme, dokud není hladké
  • Když je těsto dobře propracované, tak ho vyválíme
  • Těsto musí být velmi tenké, ale pozor, aby se netrhalo
  • Z těsta si vykrajujeme pomocí vykrajovátka kolečka
  • Vykrájené kolečka rozložíme na plech, vložíme do trouby, aby oschla
  • Na pánvi si rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu
  • Když je olej rozehřátý, začneme do něj opatrně vkládat vysušená kolečka papaduma
  • Těsto se začne nafukovat a bude vypadat jako puchýř
  • Buďte připravení těsto otočit na druhou stranu a po dalších 30-45 vteřinách sundat z oleje
  • Papadumy naskládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby okapaly od přebytečného oleje
Originální indické papadumy jako skvělá příloha.
Zdroj: sandhyahariharan.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.