Recepty na papadum, se jako většina receptů liší podle oblasti a domácnosti, kde jsou vařeny. Nejčastěji se vyrábí z čočkové mouky; cizrnové mouky a v nějakých oblastech i z brambor.
Co budeme potřebovat
- 2 šálky cizrnové mouky
- Olej
- ¼ šálku vody
- Lžička soli
- Lžička celého kmínu
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře (volitelně)
Postup
- Troubu si rozehřejeme na nejnižší možnou teplotu
- Všechny ingredience si ve velké míse smícháme a hněteme, dokud nevznikne lepivé těsto
- Těsto vyklopíme na lehce pomoučenou plochu a hněteme, dokud není hladké
- Když je těsto dobře propracované, tak ho vyválíme
- Těsto musí být velmi tenké, ale pozor, aby se netrhalo
- Z těsta si vykrajujeme pomocí vykrajovátka kolečka
- Vykrájené kolečka rozložíme na plech, vložíme do trouby, aby oschla
- Na pánvi si rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu
- Když je olej rozehřátý, začneme do něj opatrně vkládat vysušená kolečka papaduma
- Těsto se začne nafukovat a bude vypadat jako puchýř
- Buďte připravení těsto otočit na druhou stranu a po dalších 30-45 vteřinách sundat z oleje
- Papadumy naskládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby okapaly od přebytečného oleje