Sýrové vaječné nudle je vlastně německou verzí amerických Mac and Cheese! Jednoduchý a rychlý recept vyrobený z domácích vaječných nudlí a sýra ementál. Toto bavorské jídlo je součástí každoroční stánkové nabídky na Oktoberfestu a je tak snadné, že si ho můžete dělat každý den!
Co budeme potřebovat
- 60 ml husté smetany
- 80 g strouhaného sýra ementál
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 3 lžíce másla
- Porce domácích špeclí (viz poslední recept tohoto článku)
- Cibule (nakrájená na kostičky)
Postup
- V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ementál s hustou smetanou a nasekanou pažitkou
- Na pánvi si rozpustíme lžíci másla
- Vhodíme nakrájenou cibulku a smažíme, dokud nezezlátne
- Cibulku vyndáme z pánve a dáme jí stranou
- Na stejné pánvi si rozpustíme zbývající máslo
- Když je máslo horké, vhodíme doma uvařené špecle
- Ty poté vaříme na středně vysoké teplotě, dokud nebudou na okrajích zlatavě hnědé a křupavé
- Do pánve přidáme sýrovou směs
- Intenzivně mícháme, aby se ingredience spojily a sýr rozpustil
- Ozdobíme nasekanou pažitkou a dokřupava osmaženou cibulkou
Tento recept na špecle si můžete i zapéct. Roztopte si troubu na 220 stupňů v režimu grilu a po kroku 6 vložte pánev pod gril na asi 2-3 minuty, dokud nebude vršek zlatavě hnědý. Vyndejte, ozdobte pažitkou a cibulkou a podávejte.