Špecle se sýrovou omáčkou

Špecle se sýrovou omáčkou

Sýrové vaječné nudle je vlastně německou verzí amerických Mac and Cheese! Jednoduchý a rychlý recept vyrobený z domácích vaječných nudlí a sýra ementál. Toto bavorské jídlo je součástí každoroční stánkové nabídky na Oktoberfestu a je tak snadné, že si ho můžete dělat každý den!

Co budeme potřebovat

  1. 60 ml husté smetany
  2. 80 g strouhaného sýra ementál
  3. 2 lžíce nasekané pažitky
  4. 3 lžíce másla
  5. Porce domácích špeclí (viz poslední recept tohoto článku)
  6. Cibule (nakrájená na kostičky)

Postup

  1. V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ementál s hustou smetanou a nasekanou pažitkou
  2. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla
  3. Vhodíme nakrájenou cibulku a smažíme, dokud nezezlátne
  4. Cibulku vyndáme z pánve a dáme jí stranou
  5. Na stejné pánvi si rozpustíme zbývající máslo
  6. Když je máslo horké, vhodíme doma uvařené špecle
  7. Ty poté vaříme na středně vysoké teplotě, dokud nebudou na okrajích zlatavě hnědé a křupavé
  8. Do pánve přidáme sýrovou směs
  9. Intenzivně mícháme, aby se ingredience spojily a sýr rozpustil
  10. Ozdobíme nasekanou pažitkou a dokřupava osmaženou cibulkou

Tento recept na špecle si můžete i zapéct. Roztopte si troubu na 220 stupňů v režimu grilu a po kroku 6 vložte pánev pod gril na asi 2-3 minuty, dokud nebude vršek zlatavě hnědý. Vyndejte, ozdobte pažitkou a cibulkou a podávejte.

Lahodné německé vaječné těstoviny se s krémovou sýrovou omáčkou.
Zdroj: platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.