Lahodné zapečené sýrové těstoviny s karamelizovanou cibulkou. Tento recept na vaječné nudle miluje každý bez rozdílu věku. Vyzkoušejte místo ementálu přidat svůj oblíbený sýr, například výrazný čedar nebo to namíchejte půl na půl a ochuťte si tento pokrm podle svého gusta!
Co budeme potřebovat
- 300 g špeclí
- Cibule (nakrájená na plátky)
- 180 g sýra ementál
- 4 lžíce změklého másla
- Sůl
- Pepř
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
- V hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme vaječné nudle podle návodu na obalu (nebo vyzkoušejte recept na domácí špecle uvedený v posledním článku tohoto textu!)
- Mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky
- Na středním teplotu si rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli
- Podle chuti osolíme a opepříme a za častého míchání vaříme, dokud cibule lehce nezkaramelizuje
- Když je cibule hotová, stáhneme jí z plotny a odložíme stranou
- Do zapékací mísy přidáme nudle, uvařenou cibuli a ¾ sýra
- V zapékací míse promícháme všechny ingredience, aby se spojily, a navrch nasypeme zbytek sýru
- Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů po dobu 25-30 minut, dokud se sýr neroztaví a nebude bublat
- Špecle vyndáme, necháme je 10 minut odpočinout a poté podáváme
Zelí obecně je vitaminovou bombou! Proto se po hlavě vrhněte na další pokrmy se zelím. Vychutnejte si ho například v loveckém guláši s kuřecím masem a klobásou!