Vychutnejte si krémovou houbovou omáčku připravenou z čerstvých hříbků s tradičním kuřecím řízkem a originálními německými vaječnými nudlemi. Recept se může zdát komplikovaný, ale opak je pravdou! Takto snadný recept jste ještě nevařili.
Co budeme potřebovat
Na kuřecí maso
- 4 tenké plátky nakrájených kuřecích prsou
- 250 g mouky
- 250 g strouhanky
- 2 vejce (rozšlehaná)
- 2 lžičky papriky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- Lžíce másla
Na špecle
- 750 g polohrubé mouky
- 2 lžíce sušeného mléka
- 3 vejce
- 320 ml vody (přibližně)
- lžíce oleje
Na omáčku
- 500 g nakrájených žampionů
- 500 ml hovězího vývaru
- 85 ml červeného vína
- lžička dijonská hořčice
- lžička olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 60 g hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup
- Na špecle si v míse smícháme mouku a sušené mléko.
- Uprostřed uděláme důlek a poté přidáme mokré ingredience.
- Těsto mícháme, dokud se nespojí.
- Konzistence by měla připomínat těsto na palačinky, ale hustější.
- Necháme ho 30 minut odpočívat.
- Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje budeme špecle vařit.
- K tvarování nudlí použijeme děrovanou lžíci s velkými otvory nebo cedník s velkými otvory nebo speciální tvořítko na noky nebo špecle.
- Těsto tvořítkem protlačíme a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
- Po uvaření je vyndáme z vody a dáme stranou.
- Zatímco špecle odpočívají, připravíme si maso.
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce si rozdělíme do tří misek.
- Do mouky přidáme sůl a pepř.
- Do strouhanky přidáme papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a promícháme.
- Každý kus kuřete z obou stran obalíme v trojobalu.
- V pánvi na střední teplotě si rozpustíme půl lžíce másla a přidáme lžičku olivového oleje.
- Do pánve vložíme dva kusy obalených kuřecích prsou.
- Smažíme dozlatova 3 až 4 minuty z každé strany.
- Prsa vyndáme a dáme na talíř a vložíme do trouby.
- Opakujeme se zbývajícím masem.
- Všechny čtyři řízky udržujeme v troubě teplé.
- Na houbovou omáčku si rozpálíme pánev s olejem.
- Přidáme houby a lehce je posypeme solí.
- Za častého míchání vaříme, dokud houby nezačnou zlátnout, přibližně 2 minuty.
- Přidáme máslo.
- Jakmile se rozpustí, přidáme mouku a mícháme, dokud se ingredience v pánvi neobalí.
- Začneme velmi pomalu přilévat hovězí vývar.
- Důkladně mícháme, aby se jíška s vývarem spojila.
- Nakonec přidáme červené víno a dijonskou hořčici.
- Omáčku přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Na talíř poté vrstvíme domácí špecle, kuřecí řízek a vše přelijeme houbovou omáčkou s houbami.
Špenát se dá využít na mnoho způsobů! Vychutnejte si je v podobě slaných palačinek se špenátem nebo krémové špenátové polévky, které vás v chladných dnech krásně zahřejí. A ač tomu věříte nebo ne, ze špenátu se dají upéct i lahodné nadýchané dorty! Podívejte se na tyto recepty na dorty ze špenátu! Budete se divit jaká dobrota to je!
Moc dobré recepty už se těším
Děkujeme! Ať se povedou a dobrou chuť. 🙂