V tomto provedení klasických německých vaječných nudlí si pochutnáte na červeném zelí, křupavé cibulce a vypečené slanině!
Co budeme potřebovat
Na náplň
- 500 g na tenké plátky nakrájeného červeného zelí
- 250 g na tenké plátky nakrájené červené cibule
- 300 g nakrájené slaniny (nakrájené na malé kousky)
- Sůl
- Pepř
- ½ mletého česneku
- Lžíce másla
- Čerstvou nasekanou petrželkou (na ozdobu)
Na špecle
- 250 g polohrubé mouky
- 120 ml mléka
- 2 vejce (rozšlehaná)
- ½ lžičky čerstvě mletého muškátového oříšku
- Špetka čerstvě mletého černého pepře
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky soli
Postup
- Ve středně velké míse smícháme mouku, mléko, vejce a koření
- Vše hněteme, dokud se ingredience dobře nezapracují
- Ve velkém hrnci si dáme vařit osolenou
- Jakmile se voda začne vařit, pomocí tvořítka na špecle, protlačujeme těsto do hrnce
- Vzniknou tak malé vaječné nudle
- Pokračujeme, dokud nám nedojde těsto
- Nudle vaříme 5-6 minut ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch
- Vyndáme je do cedníku, kde je necháme okapat a poté je přendáme do mísy a dáme stranou
- Na zelí se slaninou si zahřejeme velkou pánev
- Přidáme nakrájenou slaninu a za občasného míchání vaříme do křupava asi 7–10 minut
- Křupavou slaninu z pánve vyndáme a přeneseme jí na papírové utěrky, kde necháme vsáknout přebytečný tuk
- Do pánve s tukem ze slaniny přidáme cibuli a zelí
- Dochutíme solí a pepřem a za občasného míchání vaříme na střední teplotu 7–8 minut, dokud zelí a cibule nezměknou a lehce nezhnědnou
- Přidáme česnek a vaříme další minutu, dokud se nerozvoní
- Přidáme máslo a promícháme, aby se vše spojilo
- Přidáme křupavou slaninu zpět do pánve a znovu promícháme
- Dochutíme špetkou soli a pepře
- Posypeme čerstvou petrželkou a ještě horké podáváme
Zelí obecně je vitaminovou bombou! Proto se po hlavě vrhněte na další pokrmy se zelím. Vychutnejte si ho například v loveckém guláši s kuřecím masem a klobásou!