Špagety carbonara s pancettou

Špagety carbonara s pancettou
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 2

Naučte se, jak připravit vynikající špagety s kvalitní italskou šunkou a domácími vejci. Tento těstovinový pokrm je oblíbenou italskou pochoutkou, kterou si díky našemu receptu můžete vychutnat doma i vy. Proč ale zůstávat u jednoho receptu s vejci když již existuje široká a rozmanitá škála?

Připravte si rychlou svačinku z těchto receptů na rychlou svačinku z vajec a italské těstoviny s krémovou vaječnou omáčkou si nechte jako odměnu na večer po dlouhém pracovním dni!

Co budeme potřebovat

  1. 100 g pancetty
  2. 50 g sýra pecorino
  3. 50 g parmazánu
  4. 3 vejce
  5. 350 g špaget
  6. 2 stroužky česneku
  7. 50 g másla
  8. sůl
  9. mletý černý pepř

Postup

  1. Dáme si vařit velký hrnec s vodou.
  2. Pancettu si nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Oba sýry si najemno nastrouháme a smícháme dohromady.
  4. Ve střední misce rozklepneme 3 vejce a okořeníme je trochou čerstvě namletého černého pepře.
  5. Vše odložíme stranou.
  6. Do vroucí vody přidáme lžičku soli.
  7. Poté ihned přidáme 350 g špaget.
  8. Když se voda vrátí k varu, hrnec zakryjeme a těstoviny vaříme zakryté asi 10 minut, nebo dokud nejsou ideální skus.
  9. Stroužky česneku si čepelí nože rozmáčkneme.
  10. Zatímco se špagety vaří, na pánvi si orestujeme pancettu s česnekem.
  11. Do velké pánve dáme 50 g másla, a jakmile se máslo rozpustí, přidáme pancettu a rozdrcený česnek.
  12. Za častého míchání necháme ingredience na střední teplotu vařit asi 5 minut, dokud pancetta nezezlátne a nebude křupavá.
  13. Chuť česneku se již uvolnila, takže jej můžeme vyndat a vyhodit.
  14. Teplotu pod pancettou udržujeme na nízký stupeň.
  15. Když jsou těstoviny hotové, vyndáme je z vody pomocí kleští na těstoviny a vložíme je do pánve s pancettou.
  16. Je v pořádku, že do pánve také kape trocha vody (to potřebujeme) a vodu z těstovin ještě nevyléváme.
  17. Většinu sýra smícháme s vejci a malou hrst si necháme na závěrečné posypání.
  18. Sundáme pánev se špagetami a pancettou z plotny.
  19. Nyní rychle do pánve vlijeme vejce a sýr.
  20. Pomocí kleští špagety promícháme s vaječnou směsí, která tak zhoustne a vše obalí.
  21. Přidáme znovu trochu vody z těstovin, aby těstoviny zůstaly šťavnaté a nikoliv vysušené.
  22. V případě potřeby dochutíme trochou soli.
  23. Ihned podáváme s trochou zbylého sýra a drceným černým pepřem.
Klasický tradiční recept s pancettou, parmazánem a vejci.
Zdroj: simply-yummy.de

Dýně se v posledních letech stala hitem a surovinou číslo jedna v českých kuchyních! její oblíbenost každým rokem stoupá, což svědčí i o množství receptů, ve kterých se objevuje. Připojte se do tohoto davového šílenství a připravte z ní například krémovou dýňovou polévku v chladných zimních dnech nebo rychlovku v podobě dýňové pomazánky s domácím pečivem, stejně tak si můžete pochutnat na sladkých receptech z dýně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.