Tato varianta krémových italských těstovin s křupavými kuřecími škvarky je naprostým hitem! Aroma a chuť citronové kůry navíc ještě rozjasní bohatou, krémovou omáčku.
Co budeme potřebovat
- Kuřecí stehno s kůží
- 200 ml smetany na vaření
- 3 žloutky
- Parmazán (strouhaný)
- Petržel
- Citrón
- Sůl
- Bílý pepř
Postup
- Kůži z kuřecího stehna odstraníme, nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme do křupava
- Ve velkém hrnci si k varu přivedeme osolenou vodu
- Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu, tak aby byly al dente (na skus)
- Mezitím si v míse vyšleháme žloutky se smetanou a 2 lžícemi parmazánu a špetkou soli
- Polovinu kuřecího stehna si nakrájíme na kousky, které si orestujeme
- Přidáme k němu vypečenou kůžičku a stáhneme pánev z plotny
- Špagety scedíme a vrátíme je do horkého hrnce
- Přidáme žloutkovou směs nasekanou petrželku, kuřecí stehno a škvarky
- Rychle promícháme a podáváme s nastrouhanou citronovou kůrou a čerstvě mletým pepřem
Zbylo vám ze sobotního oběda více upečeného kuřecího masa než jste schopni sníst? A sousloví plýtvání potravinami vám zvedá žluč? Použijte ho do těchto nejlepších pomazánek z kuřecího masa, které jsou lahodné, snadné a rychlé. Uvidíte, že zbylé maso zmizí jedna, dvě!
Mleté maso je výborné i do dalších pokrmů. Které když se připraví podle našeho postupu, tak tyto recepty s mletým masem a rajčatovou omáčkou nemají chybu. Maso bude tak šťavnaté a měkké, že tomu nebudete ani věřit!