Křehké bílkové pusinky z čokolády a kokosu jsou měkké, nadýchané a vynikající. Do pusinek jsme přidali kokosový extrakt a kokos, aby chutě spolu ladily dohromady a byly ještě více kokosové.
Co budeme potřebovat
- 150 g hladké mouky
- ¼ lžičky jedlé sody
- Špetku soli
- 75 g másla
- 7 lžic neslazeného kakaa
- 100 g cukru krystal
- 40 g třtinového cukru
- 40 g bílého jogurtu
- Lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky kokosového extraktu
- 40 g strouhaného kokosu
- Čokoládové pecky (nastrouhaná nebo nasekaná čokoláda)
Postup
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
- Dva plechy si vyložíme pečicím papírem
- Prosejeme si mouku, jedlou sodu a sůl do jedné mísy a dáme stranou
- Ve velkém hrnci na střední teplotu si rozpustíme máslo
- Když je rozpuštěné, sundáme ho z plotny a vmícháme kakaový prášek a oba cukry
- Směs bude hladká a bude vypadat jako písek
- Přidáme jogurt, vanilkový a kokosový extrakt a důkladně mícháme, aby se ingredience spojily
- Přidáme moučnou směs a mícháme
- Nakonec vmícháme kokos a kousky čokolády
- Pomocí lžíce odebíráme kousky kokosového těsta a pokládáme je na připravené plechy
- Vložíme do trouby a pečeme 8 až 10 minut
- Vyndáme a necháme vystydnout
- Na závěr všechny pusinky posypeme kokosem