Nejběžnější a nejjednodušší recept na brunch, který si můžete v pár krocích uvařit! V létě je skvělé si jí připravit den předem a nechat si jí v lednici vychladnout a v zimě naopak si jí udělat hezky za čerstva a podávat jí teplou! Zde je návod, jak si tento jednoduchý základní recept udělat na mnoho způsobů a v těchto receptech se můžete inspirovat i pro slanou verzi této ovesné dobroty. A už nikdy nebudete přemýšlet, co si dát!
Co budeme potřebovat
Na základní kaši
- 60 g ovesných vloček
- 60 ml mléka
- 60 ml vody
- Špetka soli
S javorovým sirupem
- Lička třtinového cukru
- Lžička javorového sirupu
- 2 lžíce nasekaných pekanových ořechů
- Špetka skořice
S banány a ořechy
- Banán nakrájený na plátky
- 2 lžíce vlašských ořechů
- Lžíce mletého lněného semínka
- Špetka skořice
S jahodami a smetanou
- 60 g nakrájených jahod
- Lžíce nízkotučné smetany
- 2 lžičky medu
- 2 kapky vanilkového extraktu
S čokoládou arašídovým máslem
- 2 lžičky kakaového prášku
- Lžíce arašídového másla
- 2 lžičky čokoládových kousků
- Lžička pražených arašídů
Postup
Příprava v mikrovlnné troubě
- Vložíme všechny ingredience do střední mísy vhodné do mikrovlnné trouby a promícháme
- Vložíme do mikrovlnné trouby a zahříváme na vysokou teplotu po dobu 2 minut
- Poté zahříváme v 15 vteřinových intervalech, dokud se ovesné vločky nenafouknou a nezměknou
- Před podáváním promícháme
- Necháme pár minut vychladnout
- Podle potřeby zředíme trochou mléka
- Podáváme teplé s vybranými ingrediencemi
Příprava na sporáku
- V malém hrnci přivedeme k varu vodu a mléko
- Snížíme teplotu na minimum a vsypte ovesné vločky
- Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, dokud vločky nezměknou a nevsáknou většinu tekutiny
- Sundáme z plotny, přikryjeme a necháme 2-3 minuty odstát
- Necháme pár minut vychladnout
- Podle potřeby zředíme trochou mléka
- Podáváme teplé s vybranými ingrediencemi
A není to málo? Pokud se vám zdá, že byste se nenajedli připravte si některý z těchto ovocných salátků a vychutnejte si ho společně s těmito křupavými toasty.