Tento snadný a zdravý recept na chléb z banánu má všechno – je měkký, sladký a plný banánové chuti. Jeden plátek vám stačit nebude!
Co budeme potřebovat
- 2 velmi zralé banány (rozmačkané)
- 60 g kokosového cukru
- 90 ml mandlového mléka
- 40 ml extra panenského olivového oleje
- Lžička vanilkového extraktu
- Lžička jablečného octa
- 375 g celozrnné mouky
- 60 g mandlové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 60 g nasekaných vlašských ořechů
Na ozdobu
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce ovesných vloček
Postup
- Troubu předehřejeme na 150 stupňů
- Vymažeme si formu na pečení olivovým olejem
- Ve velké míse smícháme rozmačkané banány s cukrem, mandlovým mlékem, olivovým olejem, vanilkou a jablečným octem
- Prošleháváme, dokud se ingredience nespojí
- V další míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek
- Do mísy s mokrými ingrediencemi přidáme ty suché a vše spolu promícháme, dokud se nespojí
- Nakonec vmícháme vlašské ořechy
- Těsto nalijeme do připravené pánve a posypeme nasekanými vlašskými ořechy a ovesnými vločkami
- Banánový chléb pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude párátko zapíchnuté doprostřed čisté
Banánový chlebíček je výborná věc, ale co takhle vyzkoušet tyto sladké recepty na domácí muffiny, které by také neměly chybět při žádném pravém americkém brunchy.
Naservírujte si tento recept na brunch, jako na obrázku níže.
Usmažte si volské oko a připravte si k němu tuto lahodnou vinnou klobásu, tak jak vám chutná nejvíce! Připravte si snídani jako v Británii.