Borůvkové palačinky z podmáslí

Borůvkové palačinky z podmáslí

Palačinky jsou typickým jídlem, které se při brunchy servíruje. Jsou nadýchané a plné čerstvých borůvek, které tuto americkou dobrotu, společně s javorovým sirupem skvěle dochutí!

Co budeme potřebovat

  1. 150 g hladké mouky
  2. Lžičku kypřícího prášku
  3. Vejce
  4. 500 ml podmáslí
  5. Rozpuštěné máslo
  6. 125 g čerstvých borůvek
  7. Javorový sirup

Postup

  1. Mouku prosejeme do velké mísy
  2. Uprostřed uděláme jamku, do které přidáme vejce a a podmáslí
  3. Pomocí vidličky promíchám, dokud se nespojí
  4. Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu a potřeme jí rozpuštěným máslem
  5. Na pánev nalijeme polévkové lžíce těsta
  6. Na povrch každé placky naaranžujeme několik borůvek
  7. Smažíme asi 2 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky
  8. Palačinku otočíme a znovu smažíme 2 minuty dozlatova
  9. Palačinku přendáme na talíř a přikryjeme fólií, aby zůstala teplá
  10. Postup opakujeme, dokud nám nedojde těsto
  11. Podáváme se zbylými borůvkami, javorovým sirupem a rozpuštěným máslem
Nadýchané palačinky s borůvkami a banánem, polité javorovým sirupem.
Zdroj: bakerbynature.com

Chcete tento recept vyzdvihnout ještě o jeden level výš? Připravte a upečte si domácí těsto na bagel podle našeho receptu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.