Palačinky jsou typickým jídlem, které se při brunchy servíruje. Jsou nadýchané a plné čerstvých borůvek, které tuto americkou dobrotu, společně s javorovým sirupem skvěle dochutí!
Co budeme potřebovat
- 150 g hladké mouky
- Lžičku kypřícího prášku
- Vejce
- 500 ml podmáslí
- Rozpuštěné máslo
- 125 g čerstvých borůvek
- Javorový sirup
Postup
- Mouku prosejeme do velké mísy
- Uprostřed uděláme jamku, do které přidáme vejce a a podmáslí
- Pomocí vidličky promíchám, dokud se nespojí
- Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu a potřeme jí rozpuštěným máslem
- Na pánev nalijeme polévkové lžíce těsta
- Na povrch každé placky naaranžujeme několik borůvek
- Smažíme asi 2 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky
- Palačinku otočíme a znovu smažíme 2 minuty dozlatova
- Palačinku přendáme na talíř a přikryjeme fólií, aby zůstala teplá
- Postup opakujeme, dokud nám nedojde těsto
- Podáváme se zbylými borůvkami, javorovým sirupem a rozpuštěným máslem
Chcete tento recept vyzdvihnout ještě o jeden level výš? Připravte a upečte si domácí těsto na bagel podle našeho receptu!