Zapečené fazole

Zapečené fazole

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce extra panenského olivového oleje
  2. Cibule (rozpůlená, nakrájená na tenké plátky)
  3. 2 stonky celeru (nakrájené na tenké plátky)
  4. Červená kapie (nakrájená na dlouhé tenké proužky)
  5. 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
  6. Lžíce rajčatového protlaku
  7. 400 g konzervy bílých fazolí
  8. 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  9. 2 lžičky Tabasco
  10. 6 plátků kváskového chleba
  11. 40 g másla
  12. 200 g sýru feta
  13. Sůl

Postup

  1. V hrnci na střední teplotu rozehřejeme olej
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a celer a za stálého míchání vaříme 3–4 minuty
  3. Poté přidáme kapii a vaříme další 4 minuty
  4. Přidáme česnek a vaříme, dokud se nerozvoní
  5. Přidáme rajčatový protlak, fazole a nakrájená rajčata s 200 ml vody a promícháme
  6. Přidáme podle chuti Tabasco a dobře okořeníme podle svých preferencí
  7. Směs přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a za občasného míchání vaříme 10–15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne
  8. Předehřejeme si pánev na středně vysokou teplotu a chléb si z každé strany dokřupava
  9. Když je chléb opečený, jednu stranu potřete máslem, rozdrobíme na fetu a případně posypeme solí
  10. Na pánvi pečeme další 1-2 minuty, dokud se feta nerozpustí
  11. Fazole rozdělíme do servírovacích misek a podáváme s opečeným chlebem

Naservírujte si tento recept na brunch, jako na obrázku níže.
Usmažte si volské oko a připravte si k němu tuto lahodnou vinnou klobásu, tak jak vám chutná nejvíce! Připravte si snídani jako v Británii.

Zapečené bílé fazole s rajčaty a paprikou podávané s párkem a vajíčkem
Zdroj: whereismyspoon.co

Vychutnejte si nadýchaný toastový chleba i jinak. Můžete je vyzkoušet v nejrůznějších variacích, sladkých i slaných, podle těchto výborných receptů s toastovým chlebem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.