Co budeme potřebovat
- Lžíce extra panenského olivového oleje
- Cibule (rozpůlená, nakrájená na tenké plátky)
- 2 stonky celeru (nakrájené na tenké plátky)
- Červená kapie (nakrájená na dlouhé tenké proužky)
- 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
- Lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervy bílých fazolí
- 400 g nakrájených rajčat v plechovce
- 2 lžičky Tabasco
- 6 plátků kváskového chleba
- 40 g másla
- 200 g sýru feta
- Sůl
Postup
- V hrnci na střední teplotu rozehřejeme olej
- Přidáme nakrájenou cibuli a celer a za stálého míchání vaříme 3–4 minuty
- Poté přidáme kapii a vaříme další 4 minuty
- Přidáme česnek a vaříme, dokud se nerozvoní
- Přidáme rajčatový protlak, fazole a nakrájená rajčata s 200 ml vody a promícháme
- Přidáme podle chuti Tabasco a dobře okořeníme podle svých preferencí
- Směs přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a za občasného míchání vaříme 10–15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne
- Předehřejeme si pánev na středně vysokou teplotu a chléb si z každé strany dokřupava
- Když je chléb opečený, jednu stranu potřete máslem, rozdrobíme na fetu a případně posypeme solí
- Na pánvi pečeme další 1-2 minuty, dokud se feta nerozpustí
- Fazole rozdělíme do servírovacích misek a podáváme s opečeným chlebem
Naservírujte si tento recept na brunch, jako na obrázku níže.
Usmažte si volské oko a připravte si k němu tuto lahodnou vinnou klobásu, tak jak vám chutná nejvíce! Připravte si snídani jako v Británii.
Vychutnejte si nadýchaný toastový chleba i jinak. Můžete je vyzkoušet v nejrůznějších variacích, sladkých i slaných, podle těchto výborných receptů s toastovým chlebem.