Bagely se slaninou a sýrem

Bagely se slaninou a sýrem

Co budeme potřebovat

  1. Sprej na vaření
  2. 8 vajec
  3. 30 ml mléka
  4. 8 plátků slaniny
  5. Sůl
  6. Čerstvě mletý černý pepř
  7. 2 lžíce pažitky (nadrobno nakrájená)
  8. 5 bagelů
  9. 100 g smetanového sýru (Philadelphia, Lučina …)
  10. 180 g strouhaného čedaru
  11. 75 g másla (rozpuštěného)
  12. 2 lžičky sušené cibule
  13. 2 lžičky granulovaného česneku
  14. 2 lžičky sezamových semínka
  15. 2 lžičky máku

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
  2. Velkou zapékací mísu vymažeme pomocí spreje na vaření
  3. Ve velké míse rozšleháme vejce a mléko, dáme stranou
  4. Ve velké pánvi na střední teplotu si opečeme do křupava slaninu
  5. Plátky slaniny vyndáme z pánve a necháme je okapat na papírových utěrkách, aby se zbavily přebytečného tuku
  6. Jednu polévkovou lžíci ze slaniny si na pánvi necháme
  7. Vaječnou směs nalijeme do pánve a okamžitě snížíme teplotu na nízkou
  8. Vejce občas promícháme
  9. Když jsou vejce téměř upečená, dochutíme je solí a pepřem a vmícháme pažitku
  10. Vejce sundáme z plotny
  11. Jednu polovinu bagelů pomažeme smetanovým sýrem a vložíme je vedle sebe do vymazané zapékací mísy
  12. Bagely potřeme vaječnou směsí a navrch rozdrobíme opečenou slaninu
  13. Vše posypeme čedarem a poté přidáme druhou polovinu bagelů
  14. Ty potřeme rozpuštěným máslem a posypeme sušenou cibulí, granulovaným česnekem, sezamovými semínky a mákem
  15. Vložíme od trouby a pečeme asi 10 minut, dokud bagely nejsou opečené a sýr rozpuštěný

Chcete tento recept vyzdvihnout ještě o jeden level výš? Připravte a upečte si domácí těsto na bagel podle našeho receptu!

Lahodný domácí bagel se sýrem a krémovou pomazánkou a slaninou.
Zdroj: callmepmc.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.