Výroba domácího kondenzovaného mléka je velmi jednoduchá, takže se prosím nebojte a pusťte se do výroby vlastního salka pomocí tohoto jednoduchého receptu a postupu se dvěmi ingrediencemi.
Co budeme potřebovat
- 400 ml kokosového mléka
- 250 ml whisky
- 200 g moučkového cukru
- 250 ml sójového mléka
- 250 ml sójové smetany
- 2 lžíce čokoládového sirupu
- Lžíce vanilkového extraktu
- Lžíce instantní kávy
Postup
- Pro výrobu domácího kondenzovaného mléka, kokosové mléko v konzervě vlijeme do velkého hrnce
- Přidáme 200 g moučkového cukru a mícháme, aby se vše spojilo
- Zapneme si plotnu na nejvyšší teplotu a míchejte, dokud se všechny kokosové hrudky nerozpustí
- Poté směs necháme 20 minut vařit
- Občas promícháme, dokud se tekutina nezredukuje
- Po 20 minutách sundáme hrnec z plotny a přelijeme jeho obsah do čisté misky a postavíme jí na chladnější místo, aby kondenzované mléko vychladlo
- Na výrobu irského krému si v malé misce smícháme čokoládu, vanilkovou esenci a instantní kávu, trochu teplé vody a míchejte, dokud se káva nerozpustí
- Poté tuto směs přidáme a zbývající přísady do mixéru
- Do mixéru přidáme vychlazené kondenzované „mléko“ a opět vše promícháme
- Irský likér nalijeme do nádoby o objemu 1 l
- Domácí Baileys vložíme do lednice a vychladlý irský krém můžeme podávat na ledu