Tento recepty z fenyklu můžete použít jako přílohu, nebo jako samotný chod.
Ingredience:
- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžíce změklého másla
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 80 g strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Postup:
- Fenyklové bulvy očistěte a rozřízněte na poloviny
- Dejte vařit do hrnce asi na 15 minut do měkka
- Uvařený fenykl sceďte a osušte papírovou utěrkou
- Zapékací mísu vymažte máslem
- Fenykl dejte do zapékací mísy řeznou stranou nahoru a pomažte zbytkem másla
- Posypte nastrouhaným parmezánem a přidejte snítky tymiánu
- Pečte v troubě na 250°C dokud nebude sýr zlatohnědý.
Takto zapečený fenykl je skvělý jako příloha k dobrotám z grilu, vyzkoušejte ho třeba k našim receptům na grilované kuře.
S tímto receptem můžete experimentovat. Můžete přidat další bylinky, česnek, slaninku, nebo vynechat sýr.
Využijte vaši fantazii a chuťové pohárky!