Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Toto rizoto si určitě oblíbíte vy i vaše děti, díky jeho sladké chuti.

Ingredience:

  • 1,5 l kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 90 g másla
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 bulvy fenyklu nakrájené na tenké plátky
  • 400 g rýže arborio
  • 180 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • fenyklové vlasy na ozdobu

Postup:

  • Nejprve si dejte do hrnce vařit vývar, budete ho potřebovat horký.
  • Do dalšího hrnce si dejte rozpustit 60 g másla.
  • Do rozpuštěného másla dejte cibuli, nakrájený fenykl a vařte dokud cibule a fenykl nezměknou (asi 10 minut).
  • Až cibule s fenyklem změknou dochuťte solí (se solí opatrně, na konci budete přidávat sýr a ten je sám o sobě dost slaný) a přidejte rýži.
  • Rýži míchejte s cibulí a fenyklem dokud se neobalí máslem.
  • Do rýže přidejte naběračku horkého vývaru a vařte za stálého míchání dokud se všechna voda nevyvaří.
  • Dále přidávejte vývar, ale vždy potom co se předchozí porce vývaru vstřebá.
  • S přidáváním vývaru pokračujte, tak dlouho dokud nebude rýže al dente a rizoto, nebude mít krémovou konzistenci (bude to trvat asi 20 minut).
  • Až bude mít rizoto požadovanou konzistenci stáhněte z plamene, zamíchejte do něj zbylé máslo, strouhaný parmezán a tak lžíci fenyklových vlasů.
  • Hotové rizoto ihned podávejte, zasypané fenyklovými vlasy a parmezánem.

Rizoto můžete na závěr pokapat fenyklovým olejem a přidat opečený fenykl.

Rizoto na talíři s příborem.
Zdroj: waitrose.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.