Marinovaný fenykl s burratou

Marinovaný fenykl s burratou

Připravte si tento recept s fenyklem jako skvělý křupavý salát, nebo použijte jako předkrm, který navnadí chuťové buňky na další chod.

Ingredience:

  • 2 fenyklové cibule zbavené středů
  • kůra z jednoho citrónu nakrájená na tenké proužky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 burrata
  • hrst čerstvé máty
  • plátky chleba k podávání
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky
  • Fenykl dejte do misky zalijte citrónovou šťávou, olivovým olejem a přidejte citrónovou kůru
  • Dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte
  • Nechte marinovat asi 10 minut
  • Mezi tím si opečte plátky chleba do křupava
  • Marinovaný fenykl dejte na talíř, přidejte burratu a zasypte mátou

Celý talíř před podáváním polijte lžící olivového oleje a ozdobte fenyklovými vlasy.

Zachutnal vám salát? Zkuste naše další recepty na fenyklové saláty.

Místo burraty zkuste použít mozzarellu, nebo balkánský sýr.

Fenyklový salát s burratou na talíři s vidličkou.
Zdroj: tastefulventure.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.