Připravte si tento recept s fenyklem jako skvělý křupavý salát, nebo použijte jako předkrm, který navnadí chuťové buňky na další chod.
Ingredience:
- 2 fenyklové cibule zbavené středů
- kůra z jednoho citrónu nakrájená na tenké proužky
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 burrata
- hrst čerstvé máty
- plátky chleba k podávání
- sůl
- pepř
Postup:
- Fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky
- Fenykl dejte do misky zalijte citrónovou šťávou, olivovým olejem a přidejte citrónovou kůru
- Dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte
- Nechte marinovat asi 10 minut
- Mezi tím si opečte plátky chleba do křupava
- Marinovaný fenykl dejte na talíř, přidejte burratu a zasypte mátou
Celý talíř před podáváním polijte lžící olivového oleje a ozdobte fenyklovými vlasy.
Zachutnal vám salát? Zkuste naše další recepty na fenyklové saláty.
Místo burraty zkuste použít mozzarellu, nebo balkánský sýr.