Dušená kuřecí stehna s žampiony a pórkem

Dušená kuřecí stehna s žampiony a pórkem

Ochutnejte tento pokrm, který vás během chladných dní krásně zahřeje a je skvělý jako perfektní oběd či večeře pro celou rodinu!

Ingredience

  • 2 velké nebo 3 střední pórky, pouze bílé části
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 lžičky papriky
  • olivový olej ve spreji
  • 8 kousků (cca 1,2 kg) kuřecích stehen s kostí a bez kůže, nakrájených
  • 1 lžíce másla
  • 230 g žampionů, nakrájených na čtvrtky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 3 lžíce sherry

Postup

  1. Pórek dobře opláchněte a oddělte jednotlivé vrstvy, abyste se ujistili, že v něm nejsou žádné nečistoty.
  2. Nakrájejte na půlměsíce silné asi 0,5 cm.
  3. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  4. Smíchejte dohromady 1 a 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře a papriku a okořeňte všechny strany kuřete.
  5. Rozpalte velký hrnec (nebo pánev) vhodný do trouby na vysokém plameni.
  6. Až bude hrnec rozpálený, přidejte olivový olej a opékejte kuře po dávkách ze všech stran, asi 5 minut z každé strany, podle potřeby upravte teplotu.
  7. Odstavte a opakujte se zbývajícím kuřecím masem.
  8. Dejte stranou.
  9. Snižte plamen na středně nízký a přidejte máslo.
  10. Když máslo začne pěnit, přidejte pórek a restujte za stálého míchání do změknutí asi 6 až 8 minut.
  11. Přidejte žampiony, 1/4 lžičky soli, promíchejte a vařte přikryté 5 minut.
  12. Míchejte, dokud nepustí šťávu.
  13. Přisypte mouku, vmíchejte kuřecí vývar a sherry a 2 až 3 minuty poduste.
  14. Vraťte kuře do hrnce, nalijte na něj omáčku z žampionů a cherry a pečte v troubě zakryté 40 až 50 minut, dokud nebude maso propečené a měkké.
  15. Dobrou chuť!
Kuřecí maso s žampiony a zelenou zeleninou servírované na talíři s vidličkou.
www.skinnytaste.com

Máme pro vás i dalších 6 nejlepších receptů na stehna z kuřecího masa, kterým nebude moci odolat. Vyzkoušejte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.