Ochutnejte tento pokrm, který vás během chladných dní krásně zahřeje a je skvělý jako perfektní oběd či večeře pro celou rodinu!
Ingredience
- 2 velké nebo 3 střední pórky, pouze bílé části
- 1 a 1/2 lžičky soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1/2 lžičky papriky
- olivový olej ve spreji
- 8 kousků (cca 1,2 kg) kuřecích stehen s kostí a bez kůže, nakrájených
- 1 lžíce másla
- 230 g žampionů, nakrájených na čtvrtky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 3 lžíce sherry
Postup
- Pórek dobře opláchněte a oddělte jednotlivé vrstvy, abyste se ujistili, že v něm nejsou žádné nečistoty.
- Nakrájejte na půlměsíce silné asi 0,5 cm.
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Smíchejte dohromady 1 a 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře a papriku a okořeňte všechny strany kuřete.
- Rozpalte velký hrnec (nebo pánev) vhodný do trouby na vysokém plameni.
- Až bude hrnec rozpálený, přidejte olivový olej a opékejte kuře po dávkách ze všech stran, asi 5 minut z každé strany, podle potřeby upravte teplotu.
- Odstavte a opakujte se zbývajícím kuřecím masem.
- Dejte stranou.
- Snižte plamen na středně nízký a přidejte máslo.
- Když máslo začne pěnit, přidejte pórek a restujte za stálého míchání do změknutí asi 6 až 8 minut.
- Přidejte žampiony, 1/4 lžičky soli, promíchejte a vařte přikryté 5 minut.
- Míchejte, dokud nepustí šťávu.
- Přisypte mouku, vmíchejte kuřecí vývar a sherry a 2 až 3 minuty poduste.
- Vraťte kuře do hrnce, nalijte na něj omáčku z žampionů a cherry a pečte v troubě zakryté 40 až 50 minut, dokud nebude maso propečené a měkké.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i dalších 6 nejlepších receptů na stehna z kuřecího masa, kterým nebude moci odolat. Vyzkoušejte!